Besøk Rundetårn i København

Danmarks hovedstad er vakker fra flere vinkler, men ingen utsikt kan måle seg med den du får fra toppen av Rundetårn – en av de fantastiske bygningene som Christian den 4. lot oppføre i København. Ta turen opp i påskeferien 2025.

Hvor høyt er Rundetårn? Hvor er Rundetårn? Hvem bygde Rundetårn?

Fakta om Rundetårn: Rundetårn er 41,55 meter høyt, ble oppført av Christian 4. og sto ferdig i 1642. Med sin beliggenhet i Købmagergade tiltrekker det seg blikk fra mange tusen øyne hver eneste dag.

Tårnet er en av Københavns største attraksjoner, og det arrangeres ofte utstillinger på toppen av denne praktfulle bygningen. Rundetårn skriver seg mange år tilbake i tid, og det er ikke mange danske konger som rakk å sette like store og varige fotspor etter seg som Christian 4. Både i form av militært nederlag og økonomisk tilbakegang, men også i form av interessen for oppføring av nyskapende bygninger.

En interesse som blant annet resulterte i Tøjhuset, Holmens Kirke, Nyboder, Børsen, Rosenborg slott og ikke minst Rundetårn, en av dagens mest besøkte turistattraksjoner i København sentrum.

En unik utsikt fra Rundetårn

Klarer du å forsere den drøyt 209 meter lange spiralrampen på innsiden av Rundetårn, kommer du opp til utsiktsplattformen, som ligger 34,8 meter over gateplan. Herfra kan du speide ut over stort sett hele København.

Du kan se det gamle latinerkvarteret, Vor Frue Kirke og en rekke andre berømte byggverk som er viktige deler i byens historie. På en vakker vårdag i påskeferien kan du altså få en helt unik utsikt over byen som huser rundt en femtedel av den danske befolkningen.

Se priser for inngangsbillett til Rundetårn nederst på siden.

Det opprinnelige formålet med Rundetårn

Rundetårn ble bygget sammen med Trinitatis Kirke, som ligger på baksiden av tårnet sett fra Købmagergade. Det ble datidens kunnskapssenter, med universitetsbibliotek halvveis oppe på spiralrampen, et astronomisk observatorium øverst, samt kirken, som var en dominerende og mektig institusjon i samtiden på grunn av religionens plass i samfunnet.

Observatoriet er faktisk Europas eldste fungerende i sitt slag, mens biblioteket, som tidligere hadde en samling på rundt 10 000 verk, i dag fungerer som utstillings- og konsertsal.

En morsom utfordring for barna

For de fleste er utsiktsplattformen med det utrolige utsynet over København den største opplevelsen ved hele besøket, men for barna er turen opp og ned minst like morsom.

De mer enn 200 meterne med rampe opp til plattformen blir en liten ekspedisjon, og det kan ta litt tid, avhengig av hvor store barna er.

Turen ned igjen er også spennende, og her er det viktig å forsøke å holde igjen barna litt. Ofte ønsker de nemlig å utnytte tyngdekraften til å komme seg ned i en fart. Det er ikke helt ufarlig. Likevel er det en morsom følelse nesten å måtte bremse hele veien ned.

Rundetårn: Priser og åpningstider

En av fordelene med Rundetårn er også at det er en rimelig attraksjon å besøke, der hele familien får god valuta for pengene.

Det koster bare   per voksen og    for barn mellom 5 og 15 år å komme opp og oppleve den mektige utsikten over København fra en av de flotteste bygningene som noen gang er blitt oppført i Danmark. Barn under 5 år går gratis.

Rundetårn åpner kl. 10 og stenger kl. 20 hver dag i påskeferien. Kommer dere sent, kan dere eventuelt kombinere det med middag på et av de mange flotte spisestedene i nærheten.

Få flere idéer til årets påskeferie.


Få gode tilbud i innboksen

Meld deg på nyhetsbrevet vårt, så går du ikke glipp av gode tilbud som kan gi store besparelser på det neste hotelloppholdet.

Les mer om tilbud

Få opptil 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene