Severdigheter i København sentrum

København er en åpen og mangfoldig by, der du kan utfordre deg selv hele året og oppleve en by i bevegelse. Uansett hvilken bydel du befinner deg i, har du enten vann eller parker i nærheten der du kan se byens innbyggere utfolde seg. Det meste av året blir de åpne områdene benyttet til ulike typer arrangementer, alt fra skøyteløp til gourmetmarked, konserter etc. København K har alt, og severdighetene ligger som perler på en snor. 

Det historiske København K

København K er byens hjerte. Gå på oppdagelsesferd i byens historie, og bli med på de fascinerende byvandringene der du får høre herlige historier fra svunne tider i København. Turen går til en rekke severdigheter i København sentrum, blant annet Pisserenden, som er den folkelige betegnelsen på noen av de eldste smugene i indre by, som var blant de siste som ble tilknyttet kloakksystemet.

Også Pistolstræde, som fikk navnet på grunn av pistolformen, er en av byens få trange gater eller smug som fortsatt eksisterer. Området rundt Nyhavn kan også by på en rekke historier fra en tid da prostituerte og handelsreisende satte sitt preg på strøket. Du får høre om så vel nålevende som historiske personligheter som har vanket og levd livet på godt og vondt i dette strøket. Søren Kierkegaard gikk for eksempel på Borgerdydskolen i det indre København i årene 1921–1930. På mange måter er det best å oppleve København K til fots, slik at du kan betrakte de mange vakre bygningene nedenfra.

Christian IV har satt sitt preg på noen av byens eldste bygninger, f.eks. Børsen, Rosenborg slott og Rundetårn. Han ville gjøre København til handelssentrum, og mente derfor at byen trengte en børs. Byggingen startet i 1618, men fremsto først i sin nåværende form i 1883.

Du kan også oppleve byens historie fra vannet, der engasjerte guider forteller om byen på en kanalrundtur som gjerne starter i Nyhavn. Len deg tilbake og slapp av sammen med reisefølget ditt. Ta eventuelt med en nistekurv og kjenn vinden i ansiktet mens du opplever byens severdigheter fra en annen vinkel. Avslutt dagen med et besøk på en av de mange gode og hyggelige restaurantene i indre by. 

Overnatting i København K. like ved severdighetene

Arp-Hansen Hotel Group har noen av byens flotteste hoteller. Flere av dem ligger utrolig sentralt i området rundt Kongens Nytorv. Unn dere en natt i vakre omgivelser, og bestill et hotell nær severdighetene i indre by.

Få gode tilbud i innboksen

Meld deg på nyhetsbrevet vårt, så går du ikke glipp av gode tilbud som kan gi store besparelser på det neste hotelloppholdet.

Les mer om tilbud

Få opptil 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene