Gentofte Hotel

Velkommen til Gentofte Hotel

I Gentofte rett nord for København, ligger et avlangt, solgult hotell fra 1600-tallet som i mange tiår har vært – og fremdeles er – et samlingspunkt for byens innbyggere og deres venner og familier.

I hotellets velkjente festlokale, der det er høyt under taket, holder generasjoner av familier tradisjonene ved like. Her feires alt fra barnedåp og runde dager til konfirmasjoner og bryllup.

Det er førstevalget for mange av de lokale innbyggerne som har et nostalgisk forhold til hotellet og mange minner derfra. Og det gjør oss varme om hjertet. Gentofte Hotel var nemlig det første hotellet grunnleggeren vår Alf Arp-Hansen kjøpte i 1960. Det var også her i hans egen fødeby at frøet ble sådd og begynte å vokse til det som i dag er en familieeid hotellkjede.

Vi gleder oss til å ønske deg hjertelig velkommen innenfor disse murveggene som rommer så mye nostalgi! 

Med gangavstand til fredet innsjø og grøntområder

Gentofte er en by med en sjelden kombinasjon av forstadsidyll og forretningsvirksomhet. Som gjest på Gentofte Hotel befinner du deg midt i smørøyet av naturskjønne områder, lokalhistorie, butikker og kafeer. Det er likevel en spesiell grunn til at vi er stolte av beliggenheten. Nemlig Gentofte Sø. 

Vannet er omkranset av grøntområder og snirklete gangstier – og utgjør byens rekreasjonsområde. Her kan du gå eller løpe en rundtur på 3 km, mens du betrakter det stille vannspeilet, lytter til fuglekvitter og vingeslag fra en mengde arter eller nyter solnedgangen som dramatisk fargelegger himmelen og vannet med et flammende skjær. Om sommeren er innsjøen svært populær både blant danske og utenlandske turister som koser seg med medbrakt mat, leker på lekeplassen eller slapper av med tærne i vannet og nyter solen. Det er helt enkelt mange grunner til at Gentofte Sø er verdt et besøk. Igjen og igjen. 

Det samme gjelder Bernstorff Slotshave. Bare fem minutter til fots fra Gentofte Hotel kan du oppleve et botanisk minne av en rokokkoinspirert slottshage fra 1760-tallet.

Ta deg tid til å oppleve de vakre og sjelfulle omgivelsene.

Da Gentofte Hotel åpnet dørene for de første gjestene i 1961, hadde grunnleggeren Alf Arp-Hansen gitt hotellet en omsorgsfull og grundig renovering, samtidig som hotellets særpreg var blitt bevart. Han var både murmester og kunstmaler – og hadde derfor også en naturlig interesse og teft for stedets sjel og historie.

Disse verdiene har vi fremdeles med oss, derfor holder vi hotellet ved like samtidig som vi puster nytt liv i de gamle murveggene. Som gjest hos oss møtes du derfor av lyse, luftige omgivelser og farger som matcher naturen og faunaen rundt hotellet. 

I tillegg til den solgule fargen, kjennetegnes også hotellfasaden av vinduene som står tett i tett. De gjør også nytte for seg bak murveggene, siden de sørger for at det kommer inn dagslys i alle rom.

Start dagen med frokostbuffé – og avrund den med gourmetmat

Som gjest på Gentofte Hotel kan du stille dagens første sult i vår frokostrestaurant, der vi hver dag frister med en variert frokostbuffé. Du kan blant annet fylle tallerkenen med ferskt brød og søtt bakverk, ost og syltetøy, egg, oppskjærte grønnsaker og frukt, yoghurt og et bredt utvalg av gryn, mysli og tørket frukt.

Under det røde tegltaket finner du også Restaurant Jordnær, som serverer gourmetretter og har fått rosende ord både fra danske og internasjonale matkjennere. Restauranten bruker nordiske råvarer og ingredienser som vokser vilt i naturen eller er dyrket i kjøkkenhagen – og forvandler disse til gourmetretter. Vi anbefaler å bestille bord i god tid.

Gentofte Hotel

Trivelig og stilfullt hotell i naturskjønne omgivelser.

Photo by: Mehdi-Thomas BOUTDARINE | Source: Unsplash
Bernstorff Slotshave

Bernstorff Slotshave ble anlagt av Bernstorff-familien på slutten av 1700-tallet. Hagen er i rokokkostil og var opprinnelig en herskapshage før den ble folkepark.

Photo by: Uniq Trek | Source: Unsplash
Gentofte Sø

Gentofte Sø er en innsjø med en stor fiskebestand som gjør den spesielt godt egnet for lystfiske.

Gentofte Hotel ligger nær natur, shoppingmuligheter og transportmuligheter. Her finner du en rekke offentlige transportmidler:

 • Gratis parkeringsplasser tilknyttet hotellet
 • 600 m til Gentofte stasjon (S-tog)
 • Busstopp like utenfor hotellet (buss 169, 176)

Rom og suiter

Som gjest på Gentofte Hotel har du kort vei til skog og vann. Og hvis du setter pris på slike naturlige pustehull der du kan slappe av og nyte øyeblikket, kommer du til å finne deg vel til rette hos oss. Her, innenfor våre 350 år gamle, solgule murvegger, tar vi dagslyset, de omkringliggende naturfargene og stillheten med inn i hotellets 98 rom. Vi tilbyr rom i fem kategorier, som du også kan bestille med allergivennlig interiør.

Standard

Er du på leting etter et prisgunstig rom med masse naturlig lys, er vårt Standard-rom det rette valget for deg. Her får du blant annet TV, hårføner, kroppsprodukter samt skrivebord og stol som sammen med naturen og roen på utsiden av vinduet gjør det lett å jobbe og fordype seg. Vi tilbyr Standard-rom som enkeltrom, mindre dobbeltrom eller dobbeltrom, der sistnevnte enten har en stor dobbeltseng eller to separate senger.

Enkeltrom: 14 kvm og en enkeltseng på 120–140 cm.

Mindre dobbeltrom: 14 kvm og en dobbeltseng på 140 cm.

Dobbeltrom: 21 kvm og 2 senger à 80 cm.

Les mer om rommene på Gentofte Hotel

Superior

Vil du helst bo på et rom med god plass og mye naturlig lys, bør du velge et av våre Superior-rom. Her kan du også få ekstra underholdning, siden rommet både har TV og gratis Wi-Fi. I tillegg finnes det gratis kaffe- og tefasiliteter, hårføner samt skrivebord og stol. Vi tilbyr Superior-rom både som enkeltrom og dobbeltrom, der sistnevnte har to separate senger.

Enkeltrom: 21 kvm og en enkeltseng på 140 cm.

Dobbeltrom: 21 kvm og 2 senger à 80 cm.

Les mer om rommene på Gentofte Hotel

Executive

Hvis du vil ha et eksklusivt rom med mye plass der du kan skjemme bort deg selv, kan vi anbefale våre Executive-rom. Disse loftsrommene har mye naturlig dagslys, og ved ankomst får du mineralvann, morgenkåpe og tøfler. Du kan også se frem til en dobbeltseng, TV, kaffe- og tefasiliteter samt gratis Wi-Fi. Alle Executive-rom har tregulv, som i tillegg til å gi rommet et nordisk preg, sørger for en allergivennlig nattesøvn.

Dobbeltrom: 21–24 kvm og en dobbeltseng på 160 cm.

Les mer om rommene på Gentofte Hotel

Suiter

Ønsker du et luksuriøst rom med mye plass der du kan skjemme bort deg selv, er suitene våre det ideelle valget for deg. I disse luksuriøse rammene er det plass til både å nyte festlig lag og kunne trekke seg tilbake, siden suitene har sofahjørne i et av rommene og soverom med en stor dobbeltseng i det andre. Begge rommene er innredet med TV. Du kan også nyte et varmt skumbad, morgenkåpe, tøfler samt gratis kaffe og te.

Suite: 35 kvm og en dobbeltseng på 160 cm.

Les mer om rommene på Gentofte Hotel

Familierom

Ønsker du å nyte drabantbyidyllen sammen med venner eller familie under hele oppholdet, er familierommene våre et perfekt valg. Her kan dere blant annet glede dere til digital underholdning, siden rommet har både TV og gratis Wi-Fi. Vi tilbyr familierom både til tre og fire personer.

Familierom for tre personer: 21 kvm, 2 enkeltsenger à 80 cm og 1 ekstra oppredning på 80 cm.

Familierom for fire personer: 21 kvm, 2 enkeltsenger à 80 cm og 2 ekstra oppredninger.

Les mer om rommene på Gentofte Hotel

Fasiliteter

 • Gratis Wi-Fi på hele hotellet
 • Innsjekking fra kl. 15.00
 • Utsjekking før kl. 12.00
 • Frokostbuffé på hverdager kl. 06.30–09.30
 • Frokostbuffé i helger kl. 07.00–10.00
 • Michelin-restauranten Jordnær*
 • Gratis parkering
 • Heis
 • Døgnbetjent resepsjon
 • Treningssenter
 • Sykkel- og bilutleie
 • Selskapsfasiliteter
 • Gratis bruk av PC i lobby 
 • Vask- og renstjeneste
 • Røykfritt hotell
 • Vekking

*Vi gjør oppmerksom på at du må bestille bord på forhånd.

Gentofte Hotel

Gentoftegade 29
2820 Gentofte, Danmark
Tlf. +45 3968 0911
gentoftehotel@arp-hansen.dk

Besøk nettstedet

Få opptil 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene