Gentofte Hotel

Velkommen til Gentofte Hotel

I Gentofte rett nord for København, ligger et avlangt, solgult hotell fra 1600-tallet som i mange tiår har vært – og fremdeles er – et samlingspunkt for byens innbyggere og deres venner og familier.

I hotellets velkjente festlokale, der det er høyt under taket, holder generasjoner av familier tradisjonene ved like. Her feires alt fra barnedåp og runde dager til konfirmasjoner og bryllup.

Det er førstevalget for mange av de lokale innbyggerne som har et nostalgisk forhold til hotellet og mange minner derfra. Og det gjør oss varme om hjertet. Gentofte Hotel var nemlig det første hotellet grunnleggeren vår Alf Arp-Hansen kjøpte i 1960. Det var også her i hans egen fødeby at frøet ble sådd og begynte å vokse til det som i dag er en familieeid hotellkjede.

Vi gleder oss til å ønske deg hjertelig velkommen innenfor disse murveggene som rommer så mye nostalgi! 

Med gangavstand til fredet innsjø og grøntområder

Gentofte er en by med en sjelden kombinasjon av forstadsidyll og forretningsvirksomhet. Som gjest på Gentofte Hotel befinner du deg midt i smørøyet av naturskjønne områder, lokalhistorie, butikker og kafeer. Det er likevel en spesiell grunn til at vi er stolte av beliggenheten. Nemlig Gentofte Sø. 

Vannet er omkranset av grøntområder og snirklete gangstier – og utgjør byens rekreasjonsområde. Her kan du gå eller løpe en rundtur på 3 km, mens du betrakter det stille vannspeilet, lytter til fuglekvitter og vingeslag fra en mengde arter eller nyter solnedgangen som dramatisk fargelegger himmelen og vannet med et flammende skjær. Om sommeren er innsjøen svært populær både blant danske og utenlandske turister som koser seg med medbrakt mat, leker på lekeplassen eller slapper av med tærne i vannet og nyter solen. Det er helt enkelt mange grunner til at Gentofte Sø er verdt et besøk. Igjen og igjen. 

Det samme gjelder Bernstorff Slotshave. Bare fem minutter til fots fra Gentofte Hotel kan du oppleve et botanisk minne av en rokokkoinspirert slottshage fra 1760-tallet.

Ta deg tid til å oppleve de vakre og sjelfulle omgivelsene.

Da Gentofte Hotel åpnet dørene for de første gjestene i 1961, hadde grunnleggeren Alf Arp-Hansen gitt hotellet en omsorgsfull og grundig renovering, samtidig som hotellets særpreg var blitt bevart. Han var både murmester og kunstmaler – og hadde derfor også en naturlig interesse og teft for stedets sjel og historie.

Disse verdiene har vi fremdeles med oss, derfor holder vi hotellet ved like samtidig som vi puster nytt liv i de gamle murveggene. Som gjest hos oss møtes du derfor av lyse, luftige omgivelser og farger som matcher naturen og faunaen rundt hotellet. 

I tillegg til den solgule fargen, kjennetegnes også hotellfasaden av vinduene som står tett i tett. De gjør også nytte for seg bak murveggene, siden de sørger for at det kommer inn dagslys i alle rom.

Ha utbytterike møter og konferanser hos oss

Visste du at møter som holdes samtidig som man går ute i frisk luft er veien til problemløsning og gode idéer?

Det kan du dra nytte av når du holder møtene og konferansene dine hos oss. Alene eller sammen med andre møtedeltakerne kan du vandre rundt Gentofte Sø – både når flora og fauna er på sitt mest intensive og når visne blad og snø knitrer under skoene. Fordelene stopper imidlertid ikke her.

De kreative tankene fortsetter faktisk når dere er tilbake rundt møtebordet. Vi gjør selvsagt vårt for å sikre at dere holder både effektiviteten og humøret på topp også innendørs. Derfor tilbyr vi flere ulike møtepakker, som blant annet inkluderer AV-utstyr samt lunsj, mineralvann, fri tilgang til kaffe og te samt søte og salte snacks.

Start dagen med frokostbuffé – og avrund den med gourmetmat

Som gjest på Gentofte Hotel kan du stille dagens første sult i vår frokostrestaurant, der vi hver dag frister med en variert frokostbuffé. Du kan blant annet fylle tallerkenen med ferskt brød og søtt bakverk, ost og syltetøy, egg, oppskjærte grønnsaker og frukt, yoghurt og et bredt utvalg av gryn, mysli og tørket frukt.

Under det røde tegltaket finner du også Restaurant Jordnær, som serverer gourmetretter og har fått rosende ord både fra danske og internasjonale matkjennere. Restauranten bruker nordiske råvarer og ingredienser som vokser vilt i naturen eller er dyrket i kjøkkenhagen – og forvandler disse til gourmetretter. Vi anbefaler å bestille bord i god tid.

Gentofte Hotel

Trivelig og stilfullt hotell i naturskjønne omgivelser.

Bernstorff Slotshave

Bernstorff Slotshave ble anlagt av Bernstorff-familien på slutten av 1700-tallet. Hagen er i rokokkostil og var opprinnelig en herskapshage før den ble folkepark.

Gentofte Sø

Gentofte Sø er en innsjø med en stor fiskebestand som gjør den spesielt godt egnet for lystfiske.

Gentofte Hotel ligger nær natur, shoppingmuligheter og transportmuligheter. Her finner du en rekke offentlige transportmidler:


 • Gratis parkeringsplasser tilknyttet hotellet
 • 600 m til Gentofte stasjon (S-tog)
 • Busstopp like utenfor hotellet (buss 169, 176)

Fasiliteter og tjenester

 • Gratis Wi-Fi på hele hotellet
 • Innsjekking fra kl. 15.00
 • Utsjekking før kl. 12.00
 • Frokostbuffé på hverdager kl. 06.30–09.30
 • Frokostbuffé i helger kl. 07.00–10.00
 • Gourmetrestaurant Jordnær*
 • Gratis parkering
 • Heis
 • Døgnbetjent resepsjon
 • Sykkel- og bilutleie
 • Møte- og konferanselokaler
 • Selskapsfasiliteter
 • Gratis bruk av PC i lobby 
 • Vask- og renstjeneste
 • Røykfritt hotell
 • Vekking
   
**Vi gjør oppmerksom på at det som regel er nødvendig å bestille bord.

Gentofte Hotel

Gentoftegade 29
2820 Gentofte, Danmark
Tlf. +45 3968 0911
gentoftehotel@arp-hansen.dk

Besøk nettstedet