Imperial Hotel

Velkommen til Imperial Hotel

På 1950-tallet opplevde danske håndverkere, møbelsnekkere og designere en gullalder. Det var et tiår der en rekke designikoner fant veien inn i danskenes hjem og hjerter – en trend som fortsatt lever. Den karakteristiske estetikken har vendt tilbake, siden den uttrykker en spesiell interesse for – og lengsel etter – fortiden som har formet samfunnet vårt.

Imperial Hotel ble bygget i 1958. I dag fremstår det som et totalrenovert, klassisk designhotell. Ikke bare fordi det representerer et viktig tiår, men også fordi det danner rammen for et internasjonalt møtested. Et sted der vi kan puste liv i et designuttrykk som gjør inntrykk ... og igjen gir oss mulighet til å etterlate et avtrykk. Det gjør vi med hjelp fra medlemmer av den danske designliten og deres retrodesign, siden det karakteristiske ved den gir oss et felles språk. Gjennom dansk design kan vi fortelle alle, på tvers av landegrenser og språk, om vår kulturarv, livsstil og vårt selvbilde. Kanskje bedre enn vi er i stand til med ord.

En hyllest til dansk retrodesign

Hva retrodesign viser, er at fortid og nåtid kan eksistere samtidig. Retrostilen gir med andre ord liv og historie til det moderne hjemmet – og til vårt firestjerners designhotell. Her får du nemlig stifte bekjentskap med danske designere som Verner Panton, Fritz Hansen og Morten Engelbrecht.

I lobbyen finner du spesialdesignede stoler i 50-tallsstil, og peisestuen har designreoler med det kubiske – og ikoniske –GRID-systemet. Kombinert med dypgrønne planter, messingfigurer og fyr på peisen i vinterhalvåret inviterer dette til hyggelig prat og lesestunder. Alt er innrammet av trepaneler, varm belysning samt oransje og lilla farger.

Retrofenomenet er ikke bare tydelig i Danmark, men også globalt. Det er den prisbelønte TV-serien «Mad Men» et tydelig tegn på. Den har gitt oss på den andre siden av skjermen noe å samles om – selv om vi befinner oss i hvert vårt verdenshjørne. Siden Imperial Hotel har internasjonal appell, har vi latt oss inspirere av «Mad Men»-serien i en hel etasje og i utvalgte Executive-rom. Og vi håper at stilen leder dine og andre gjesters tanker hen på tweeddresser, tuperte frisyrer og krystallkarafler.

Nyt frokosten i åndelig selskap med danske berømtheter

I selve hjertet av hotellet ligger det som en gang dannet rammen rundt palmehagen Imperial Garden. I gamle dager var stedet et samlingspunkt for Københavns borgerskap og danske berømtheter. Den folkekjære Dirch Passer, reisekongen Simon Spies og den musikalske komikertrioen Linie 3 er bare noen få eksempler på celebriteter som har spist gravlaks og oksekam og drukket edle dråper i datidens frodige og fornemme restaurant.

I dag huser det glassinnrammede rommet hotellets frokostrestaurant. Her kan du nyte en variert frokostbuffé med både kalde og varme retter, deriblant nybakt brød, kjøttpålegg, oster og marmelader, egg og bacon, yoghurt, frisk og tørket frukt ... og smørduftende wienerbrød som en søt avslutning på måltidet.

Arranger møter og konferanser i retrorammer

Møbler og design fra midten av det 20. århundre var et uttrykk for optimisme, vekst og kjøpeglede – noe som skapte gunstige vilkår for forretningsfolk, strategiske beslutninger og kreativ tenkning. Det minnet blant annet suksesserien «Mad Men» oss om. Derfor tror vi også at retrofølelsen på vårt designhotell skaper de rette rammene for konstruktive møter og konferanser.

Imperial Hotel har seks møtelokaler med plass til opptil 200 deltakere. Her kommer du og gjestene sømløst gjennom dagen, siden samtlige lokaler har det nyeste AV-utstyret, aircondition og rikelig med dagslys. Vi hjelper deg gjerne med å finne den riktige møtepakken eller skreddersy innholdet til ditt program. Trenger du et sted å forberede deg, finne arbeidsro eller arrangere et uformelt møte, kan du også gjerne benytte vår business-lounge.

Håndverk og tradisjoner som kjennes på smaken

Betrakter du tradisjoner, erfaring og faglig stolthet som et kvalitetsstempel? Det gjør vi også. For som det klassiske designhotellet vi er, applauderer vi alle som setter sin ære i å utføre et solid håndverk. Også på kjøkkenet. Derfor er vi naturligvis fascinert av italiensk kjøkken og matkultur, som gjennom århundrer er blitt videreført fra generasjon til generasjon. Italierne vet å dyrke og håndtere råvarer som smaker av «saft og kraft» – råvarer som finner veien til retter som er både enkle og verdenskjente. Det er pizza, pasta og den luftige kaffedesserten tiramisu bare noen av mange eksempler på.

Disse kan du få en smakebit av i hotellets Ristorante L'Appetito. Her trekker nemlig «Chef di Cucina» Pino og teamet hans fra Italia hver dag i kokkeklærne og tilbereder alt fra insalat og pizza til dolci – akkurat slik mattradisjonene foreskriver. Buon appetito!

Imperial Hotel

Tradisjon møter fornyelse og internasjonal atmosfære i hjertet av København.

Photo by: Visit Copenhagen | Source: Visit Copenhagen
Torvehallerne

Torvehallerne er et populært matmarked like ved Nørreport. Her rår ofte en travel stemning, ettersom mer enn 60 000 dansker avlegger markedet et besøk – hver uke! Her finner du ferskt kjøtt, fersk fisk og grønnsaker i alle avskygninger.

Les mer

Christiansborg Slot | Photo by: Martin Heiberg | Source: VisitCopenhagen
Christianborg

Legg turen forbi Christiansborg, der du finner en herlig oase med springvann og gamle trær ved Det Kgl. Bibliotek. Her er det så stille at det nesten ikke er til å tro at man befinner seg i indre by.

Photo by: Thomas Høyrup Christensen | Source: Visit Copenhagen
Øl & Brød

Øl & Brød serverer tradisjonelle smørrebrød med en moderne vri. Den klassiske smaken av Danmarks nasjonalrett kombineres med øl som passer til hver enkelt rett. Kjøkkenet drives av to kokker som vant sølv i danmarksmesterskapet i Smørrebrød 2013.

Photo by: Wallmans | Source: Wallmans
Wallmans

Wallmans tilbyr den perfekte aften på byen med middag og show i den gamle Cirkusbygningen i Jernbanegade, like ved rådhusplassen. Her finner du restaurant, underholdning og nattklubb under ett tak.

Les mer

Photo by: Jacques Holst | Source: Visit Denmark
Tycho Brahe Planetarium

Tycho Brahe Planetarium tilbyr lærerik underholdning for hele familien om stjernehimmelen og astronomiens fascinerende univers. Se den flotte utstillingen eller ta en tur i hjertet av planetariet, Rumteatret, som med sine 1000 kvadratmeter kan tilby spesielle filmopplevelser.

Les mer

Photo by: Thomas Rousing | Source: Visit Copenhagen
Strøget

Strøget er den berømte gågaten i Indre By København som går fra Rådhusplassen til Kongens Nytorv. Gågaten har et stort utvalg av butikker, med alt fra rimlige kjeder til noen av verdens dyreste merkevarebutikker.

Tivoli entré
Tivoli

Tivoli er en eventyrlig fornøyelsespark i hjertet av København. Tivoli ble grunnlagt i 1843 og er med det verdens nest eldste fornøyelsespark, som har vært en stor attraksjon siden starten.

Les mer

Imperial Hotel ligger like ved Vesterport stasjon og få hundre meter fra Københavns Hovedbanegård. Her finner du en rekke offentlige transportmidler.

 • Parkeringshus med direkte atkomst til hotellet
 • 68 m til Vesterport stasjon (S-tog)
 • 68 m til nærmeste buss (buss 12, 34, 68, 9A, 31)

Rom og suiter

Har du lyst til å gjøre som danske og internasjonale gjester har gjort i mer enn femti år, nemlig å nyte et hotellopphold i sentrale og storslagne omgivelser?

Som gjest på Imperial Hotel overnatter du bak murvegger som hyller dansk design og retrofenomener – alle de som har sluppet gjennnom nostalgiens nåløye og igjen har funnet veien til våre hjem og hjerter. Hotellet byr på 304 romslige rom i åtte kategorier.

Her finner du en rød tråd av praktisk retro-design fra ulike tiår, organiske former, mykt lys og en kombinasjon av varme nyanser og knallfarger. Aller mest utpreget er 6. etasje, som vi har tilegnet den populære Mad Men-serien.

Standard

Våre standardrom er det naturlige valget for deg som ønsker et prisgunstig rom med mye dagslys. Vi har sørget for å skape et sunt sovemiljø med mulighet til å justere temperaturen i rommet via aircondition samt tykke gardiner fra gulv til tak som skjermer mot gatelys. Du har også TV, badekar med dusj samt strykejern og -brett. Vi tilbyr standardrom både som enkeltrom og dobbeltrom, sistnevnt har enten en stor dobbeltseng eller to separate senger.

Enkeltrom: 18 kvm og en enkeltseng på 90 cm.

Dobbeltrom: 18-20 kvm og en dobbeltseng på 180 cm eller to senger à 90 cm.

Les mer om rommene på Imperial Hotel

Superior

Våre Superior-rom er det naturlige valget for deg som ønsker mye dagslys og tilstrekkelig gulvplass for en ekstra seng. Her tilbyr vi et sunt sovemiljø med mulighet til å justere temperaturen i rommet ved hjelp av air condition, samt tykke gardiner fra gulv til tak som skjermer mot gatelys. Du får også gratis kaffe og te, badekar med dusj, hårføner samt strykejern og -brett. Vi tilbyr Superior-rom som både enkeltrom og dobbeltrom, der sistnevnte enten har en stor dobbeltseng eller to separate senger.

Enkeltrom: 20 kvm og en enkeltseng på 140 cm.

Dobbeltrom: 24–26 kvm og en dobbeltseng på 180 cm eller to senger à 90 cm.

Les mer om rommene på Imperial Hotel

Superior deluxe

Våre lyse Superior Deluxe-rom er det naturlige valget for deg som setter pris på utsikt over folkelivet og takåsene i byen. Rommene ligger i 6. etasje med adgang til en stor, privat terrasse som vender ut mot den rolige Nyropsgade. I tillegg kan du glede deg til å sove i en behagelig atmosfære, ettersom rommet både har aircondition og skjermende gardiner fra gulv til tak. Det venter også en stor dobbeltseng, TV, badekar med dusj, gratis te og kaffe samt strykejern og -brett.

Dobbeltrom: 24–26 kvm og en dobbeltseng på 180 cm.

Les mer om rommene på Imperial Hotel

Executive

Våre lyse Executive-rom er perfekte for deg som vil ha en eksklusiv tidskapsel med moderne designhåndverk og 1950-tallspreg. Den praktiske designen, treoverflatene med tydelige årringer og knallfargene er inspirert av den prisbelønte serien Mad Men … og bringer tankene til tweeddresser, cocktailkjoler, jazzmusikk og krystallkarafler. Rommet har bl.a. også en stor dobbeltseng, badekar med dusj, badekåpe, tøfler, TV, tykke gardiner fra tak til gulv og balkong.

Dobbeltrom: 34 kvm og en dobbeltseng på 180 cm.

Les mer om rommene på Imperial Hotel

Juniorsuite

Våre lyse og romslige Juniorsuiter er det perfekte valget for deg som gjerne vil nyte et luksuriøst hotellopphold med vid utsikt til hippe Vesterbro – og resten av det københavnske bybildet. Her kan du sove i behagelige omgivelser takket være aircondition med mulighet for temperaturregulering og tykke gardiner fra tak til gulv som skjermer mot gatelys. Her venter også en stor dobbeltseng, badekar med dusj, badekåpe, tøfler, gratis te og kaffe samt TV. Vi rer dessuten gjerne opp suiten med to ekstra soveplasser.

Juniorsuite: 33 kvm og en dobbeltseng på 180 cm.

Les mer om rommene på Imperial Hotel

Familierom

Her kan du kan våkne opp ved siden av familie eller venner, slik at dere får så mange trivelige stunder som mulig sammen under oppholdet i København. Vi tilbyr lyse og romslige familierom med plass til både tre og fire personer, der dere selv velger om dere vil ha enkeltsenger eller dobbeltsenger med eventuelle ekstra soveplasser. Ønsker dere ekstra gulvplass og kortere kø til badet, tilbyr vi også familierom i form av to dobbeltrom med dør imellom og hvert sitt bad. Alle våre familierom har blant annet TV, gratis kaffe og te, badekar med dusj, hårføner, air condition og tykke gardiner fra tak til gulv.

Familierom for tre personer: 22 kvm, en dobbeltseng på 180 cm og en ekstra seng på 90 cm.

Familierom for fire personer: 33 kvm, en dobbeltseng på 180 cm og en sovesofa til 2 personer.

To rom med dør imellom (Connecting Rooms): 2 dobbeltsenger à 180 cm.

Les mer om rommene på Imperial Hotel

Allergivennlige rom

Som gjest på Imperial Hotel ligger alt til rette for en behagelig nattesøvn, siden vi tilbyr allergivennlige rom med tregulv samt allergivennlige dyner og puter. Rommene slipper inn mye naturlig lys, og om natten kan du skjerme av gatelys ved hjelp av mørkleggingsgardiner. Der venter også flatskjerm-tv, gratis kaffe og te, badekar med dusj samt strykejern og -brett. Vi tilbyr allergivennlige standardrom med både enkeltsenger og dobbeltsenger.

Har du spørsmål om våre allergivennlige rom, er det bare å ringe oss på +45 3312 0000 eller sende en e-post til imperialhotel@arp-hansen.dk.

Les mer om rommene på Imperial Hotel

Fasiliteter og tjenester

 • Gratis Wi-Fi på hele hotellet
 • Aircondition i alle rom
 • Innsjekking fra kl. 15.00
 • Utsjekking før kl. 12.00
 • Frokost kl. 06.30–10.30
 • Parkeringsplass 
 • Treningssenter
 • Restaurant L’Appetito
 • Lunsj kl. 11.00–15.00
 • Middag kl. 17.30–22.30
 • Bar
 • Allergivennlige rom
 • Kaffe- og tefasiliteter i alle rom
 • Døgnbetjent resepsjon
 • Room service
 • Sykkel- og bilutleie
 • Lounge med peis
 • 6 konferanselokaler
 • Businesslounge
 • Vask- og renstjeneste
 • Mulighet for å låne kjøleskap til rommet
 • Vekking

Imperial Hotel

Vester Farimagsgade 9
1606 København V, Danmark
Tlf. +45 3312 8000
imperialhotel@arp-hansen.dk
Besøk nettstedet

Få opptil 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene