Kongens Nytorv – et område med mange severdigheter

I området rundt Kongens Nytorv finner du flere av Københavns populære attraksjoner.

Blant annet Fotografisk Center på Gammel Strand 48, som legger vekt på fotokunst, og Kunsthal Charlottenborg Nyhavn 2, som både har utstillinger og huser flere kunstinstitusjoner.

Fra Kongens Nytorv kan du se Nyhavn. Havnen stammer fra 1673, da kjøpmenn, sjømenn, prostituerte og et utsvevende liv preget området. Mange av de skjeve, fargerike husene står fortsatt i dag, og Nyhavn er blitt et populært område med gode restauranter og kafeer.

Fra havnen kan du ta en°kanalrundtur°og se og høre om det historiske København fra vannet. Et herlig avbrekk når du besøker byen.

Københavns største handlegate, Strøget, munner ut ved Kongens Nytorv. Her finner du noen av de mest eksklusive butikkene i byen. Tar du til høyre langs noen av de første sidegatene til Strøget, finner du enda flere ekstravagante shoppingmuligheter

Utforsk severdigheter rundt Kongens Nytorv

Går du ned Bredgade fra Kongens Nytorv, finner du eksklusive gallerier og antikvitetshandlere – et stykke nede i gaten har du Marmorkirken på den ene siden, og Amalienborg og Amaliehaven på den andre.

I rett linje fra fontenen ved kaien på Amalienborg og over kanalen ser du det omdiskuterte Operahuset°, som er tegnet av arkitekten Henning Larsen. Tilbake på Kongens Nytorv ligger° Det Kongelige Teater, som ble bygget i 1748.

I 2008 ble Det Kongelige Teater utvidet med Det Ny Skuespilhus på Kvæsthusbroen, som er tegnet av Boje Lundgaard og Lene Tranberg. Ungdommer og studenter får for øvrig 50 % rabatt på alle forestillinger.

Alle disse severdighetene ligger med gangavstand til fire av Arp-Hansen Hotel Groups°hoteller i dette området. 

Hoteller ved Kongens Nytorv

Du kan velge å bo i sentrum av Københavns historiske område rundt Kongens Nytorv. Arp-Hansen Hotel Group har tre hoteller i dette flotte og stemningsfulle området.

I enden av Nyhavn med utsikt over kanalene ligger 71 nyhavn Hotel i et av de gamle pakkhusene. Copenhagen Strand finner du i Havnegade, og det mer luksuriøse Phoenix Copenhagen ligger i Bredgade.

Bestill rom på et av disse hotellene og bo i nydelige omgivelser med topp standard samtidig som du aner historiens vingesus i de omkringliggende gatene. 

Få gode tilbud i innboksen

Meld deg på nyhetsbrevet vårt, så går du ikke glipp av gode tilbud som kan gi store besparelser på det neste hotelloppholdet.

Les mer om tilbud

Få opptil 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene