Besøk fristaden Christiania i påsken 2025

Kombiner påskeferien i København med et besøk i Christiania. Fristaden, som gjennom tidene har vært gjenstand for diskusjon og ulike holdninger, har mye å by på for så vel innfødte københavnere som turister og andre besøkende. Denne koselige byen i byen gir et innblikk i et annet København. Et Christiania-København.

Kreativiteten blomstrer i Christiania

Men hva er Christiania? Et område på 340 mål og nærmeste nabo til Christianshavn, som har mye å by på. Går du en tur rundt på de små stiene og veiene, blir du lett fascinert av de mange inntrykkene som fristaden Christiania er kjent for.

Du passerer en rekke kreative boliger i mange farger og former, oppført i alle slags materialer. Hele området signaliserer at denne delen av hovedstaden er bebodd av kreative sjeler. Du kan naturligvis rusle rundt på egen hånd, men ønsker du å høre alle historiene, er det smart å bli med på en Christiania Rundvisning. En guidet rundtur der du kan stille spørsmål og høre mer om livet på dette gamle kaserneområdet.

Fristaden Christianias ville natur

Mange københavnere benytter de flotte grøntområdene i fristaden Christiania når de ønsker å trekke seg litt tilbake fra menneskemylder og trafikk. På utsiden av vollene kan du rusle langs vannet på den lange grusstien som snor seg langs baksiden av fristaden. Hvis påskeværet viser seg fra sin beste side, kan det være hyggelig å sette seg på et medbrakt pledd og nyte utsikten over vannet. Nyt påskeferien i det fri og kos deg i Christiania København.

Bilkjøring er bare tillatt i forbindelse med praktiske ærender, noe som også gir en spesiell ro og en følelse av frisk luft sammenlignet med mange andre steder i byen.

Verdenskjent skatehall i Christiania

Sammen med lokale krefter fra København har den kjente skateren Tom Penny bygget rampen i ALIS Wonderland, som er blitt en verdenskjent og anerkjent skatehall. Wonderland er absolutt verdt et besøk hvis du liker en ung, dynamisk atmosfære og full fart. Her arrangeres det både hiphopkonserter og skateboardkonkurranser.

Påskeferie på Nemoland

Fristaden Christiania har mange kafeer og restauranter, og du kan eventuelt vurdere om et besøk på Nemoland en sen kveld skal være en del av påskeferien. Denne baren kan by på topp stemning og god musikk. Hold øye med programmet – det hender nemlig at både kjente og mindre kjente band stikker innom og gir en gratiskonsert.

Uansett hva du velger å gjøre i denne litt annerledes delen av København, vil du garantert bli én eller kanskje også flere opplevelser rikere. Og med sitatet «U are now entering the EU» blir du ved utgangen minnet om at hverdagen slik de fleste av oss kjenner den, fortsetter på den andre siden – selv om det er påskeferie!

Gjør det enkelt – ta metroen i København

Heldigvis er det gode trafikkforbindelser til og fra Christiania i København. Det er enkelt å komme seg rundt med metroen, og går du av i Christianshavn, befinner du deg like ved fristaden med alle dens opplevelser og muligheter. Det tar maks. 10 minutter å gå til hovedinngangen i Prinsessegade.

Få flere idéer til årets påskeferie.


Få gode tilbud i innboksen

Meld deg på nyhetsbrevet vårt, så går du ikke glipp av gode tilbud som kan gi store besparelser på det neste hotelloppholdet.

Les mer om tilbud

Få opptil 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene