Phoenix Copenhagen

Velkommen til Phoenix Copenhagen

Historier er og vil alltid være viktige, siden det er slik vi forstår verden – og oss selv. Historier tilfører verdi. Ikke bare til livet og hverdagen, men også til stedene og bygningene som omgir oss. Som gjest hos oss våkner du opp innenfor 4-stjerners og verneverdige hotellmurer, som vitner om stedets sjel. Siden 1600-tallet har Phoenix Copenhagen, sammen med Amalienborg og Marmorkirken, bidratt til å skrive historie og danne midtpunktet for livet som markerer Frederiksstaden som Københavns mest fasjonable område.

Et hotell omtalt i historiebøkene

”Det maa være nok her at konstatere, at Hotel Phoenix igennem de svundne 80 Aar har gjort sin By Ære, og at det staar Københavnernes Hjerte nær, fordi det ved sin Virksomhed og sin fornemme Beliggenhed har bidraget sit til at give Byens offentlige Liv et smukt hjemligt og festligt Præg ogsaa i de tilrejsendes Øjne.” Slik setter den lokalhistoriske forfatteren Knud Bokkenheuser det endelige punktum i sin mini-utgivelse ’Hotel Phoenix – og dets historie igennem 80 Aar’ fra 1926. En utgivelse som forteller om et hotell som i dag står som et moderne symbol på Københavns adelige kulturhistorie.

Opplev historiens vingesus med et kongelig preg

Vi puster liv i historien og den rojale følelsen med en rød tråd av moderne, myk eleganse. Hotellet og alle de 213 rommene byr blant annet på rammer av melkehvit marmor, gulldetaljer og overflater med levende preg i fløyel og lyse nyanser. Du kan også gå på oppdagelsesferd i gallerigangene med gullalderkunst og forbi små minnevegger med sølvtøy, porselensskår og gulnede avisutklipp som forteller om samtiden – og om vårt historiske hotell. Opplevelsene fortsetter utenfor hotellmurene. Phoenix Copenhagen har gangavstand til blant annet Kongens Nytorv, shoppingfristelser og kaféer på Strøget, Amalienborg og Det Kongelige Teater.

Hold møtene og konferansene hos oss

Hos oss kan du og gjestene dine velge mellom 5 ulike konferanse- og møtelokaler, blant annet de to herskapelige lokalene Gyldensteen og Frederik VII. Det ene inneholder lysekroner, stofftunge, bølgede gardiner og satengskinnende stoler, det andre byr på marmorerete veggsøyler og et langt, ovalt møtebord. Dere kan også velge et av våre tre øvrige møtelokaler, som er innredet i samme moderne, myke stil som preger resten av hotellet.

Nyt alle måltidene på Phoenix Copenhagen

I Restaurant von Plessen får du en mettende og smakfull start på dagen. Hver dag serverer vi frokostbuffé med blant annet ferskt brød og smørduftende bakverk, ost, pålegg og syltetøy, egg, pølser og bacon samt små glass med yoghurt, mysli og friske bær. Hvis du også vil nyte lunsj eller middag på hotellet, kan du trekke deg tilbake på Brasserie Murdoch’s Books & Ale, hvor vi både serverer lette og rustikke retter.

Phoenix Copenhagen

Atmosfære og eleganse ved Kongens Nytorv.

Langelinie
Den lille Havfrue

Den Lille Havfrue ønsker alle velkommen i havnekanten ved Langelinie. Den illustrerer H.C. Andersens eventyr med sammen navn. Statuen er en gave til København fra bryggeristifteren Carl Jacobsen og er laget av billedhoggeren Edvard Eriksen.

Photo by: Christian Alsing | Source: VisitCopenhagen
Botanisk Have

Botanisk Have er en vakker oase i København og fungerer som et levende museum med Danmarks største samling av levende planter. Hagen omfatter blant annet et av verdens største herbarier med pressede og konserverte planter og sopper fra hele verden.

Photo by: Terry Mclaughlin | Source: Visit Copenhagen
Amalienborg og Amaliehaven

Amalienborg er regentparets vinterresidens. Det vakre slottsanlegget består av fire paleer, og de storslåtte lokalene til Christian Vll's palé er åpne for offentligheten.

Photo by: Thomas Rousing | Source: Visit Copenhagen
Strøget

Strøget er den berømte gågaten i Indre By København som går fra Rådhusplassen til Kongens Nytorv. Gågaten har et stort utvalg av butikker, med alt fra rimlige kjeder til noen av verdens dyreste merkevarebutikker.

Photo by: (c) World Mappers | Source: Visit Denmark
Nyhavn

Nyhavn er Københavns havneperle, som strekker seg helt fra Kongens Nytorv og Strøget og videre langs kanalen. Mange av de gamle husene er fortsatt bevart, og det eldste huset stammer helt tilbake fra 1681.

Photo by: Joesboy | Source: iStock
Kongens Nytorv

Kongens Nytorv ligger for enden av Strøget opp mot Nyhavn og er omkranset av vakre, gamle paleer. I midten står rytterstatuen av Kong Christian 5., og hver vår er det tradisjon at årets studenter feirer dagen ved å danse rundt statuen.

Photo by: Nationalmuseet | Source: Visit Copenhagen
Nationalmuseet i

Her er det mulighet å reise bakover i tiden helt tilbake til 192-årene. Opplev blant annet den gamle skolen med autentiske pulter og blekkhus. Eller la barna kle seg ut som i gamle dager.

Christiansborg Slot | Photo by: Martin Heiberg | Source: VisitCopenhagen
Christianborg

Legg turen forbi Christiansborg, der du finner en herlig oase med springvann og gamle trær ved Det Kgl. Bibliotek. Her er det så stille at det nesten ikke er til å tro at man befinner seg i indre by.

Phoenix Copenhagen ligger like ved Kongens Nytorv i hjertet av København. Her har du enkel tilgang til diverse offentlige transportmidler.

 • Parkeringshus nær hotellet
 • 500 m til Kongens Nytorv (t-bane)
 • 77 m til nærmeste buss (buss 1A)

Rom og suiter

Som gjest på Phoenix Copenhagen våkner du opp i en historisk bygning. En bygning som sammen med Amalienborg og Marmorkirken har vært midtpunktet for det fasjonable København i flere hundre år. Alle våre 213 rom byr på luksussenger, mye naturlig lys og en dempet stil i myke, gråbrune nyanser og perlemorfarger.

Det historiske hotellet har ni romkategorier, blant annet med utsikt til den berømte Bredgade, Marmorkirkens kobberkuppel og en uforstyrret atmosfære på vår private terrasse mot bakgården.

Standard

Våre Standard-rom er det prisgunstige valget for deg som ønsker eksklusiv søvn i lyse omgivelser.  Her venter nemlig en seng fra luksusmerket Carpe Diem, gratis adgang til treningssenter samt skrivebord og stol med god plass til å jobbe og konsentrere seg.

Vi tilbyr Standard-rom både som enkeltrom, mindre dobbeltrom og ordinære dobbeltrom. Sistnevnte har enten en stor dobbeltseng eller to separate senger.

Enkeltrom: 12 kvm og en enkeltseng på 105 cm.

Mindre dobbeltrom: 14 kvm og en dobbeltseng på 140 cm.

Dobbeltrom: 15–17 kvm og en dobbeltseng på 160–180 cm eller to senger à 90 cm.

Les mer om rom på Phoenix Copenhagen

Superior

Våre Superior-rom er det naturlige valget for deg som setter pris på mye naturlig lys og som vil ha mer plass enn det du får i våre Standard-rom. Du kan også glede deg til en seng fra luksusmerket Carpe Diem, gratis adgang til treningssenter samt skrivebord og stol med god plass til å jobbe og konsentrere seg.

Vi tilbyr Superior-rom som både enkeltrom og dobbeltrom. Sistnevnte har enten en stor dobbeltseng eller to separate senger.

Enkeltrom: 14 kvm og en enkeltseng på 120–140 cm.

Dobbeltrom: 19 kvm og en dobbeltseng på 180 cm eller to senger à 90 cm.

Les mer om rom på Phoenix Copenhagen

Executive

Våre lyse og romslige Executive-rom er det perfekte valget for deg som setter pris på luksus og velvære. Her kan du skjemme deg selv bort med kroppsprodukter fra Karmameju, badekåpe og tøfler, glede deg til en luksuriøs søvn i en stor dobbeltseng fra Carpe Diem og gratis adgang til hotellets treningssenter.

Rommet innbyr også til en avslappende stund i sofagruppen, der du kan nyte en kopp te eller friskbrygget kaffe fra Nespresso-maskinen. Fra noen av rommene har du utsikt til populære Bredgade eller Dronningens Tværgade, som er oppkalt etter dronning Sophie Amalie. Fra andre rom har du utsikt til den rolige bakgården vår.

Dobbeltrom: 20–25 kvm og en dobbeltseng på 160–180 cm.

Les mer om rom på Phoenix Copenhagen

Juniorsuiter

Det historiske hotellet har fire romslige Juniorsuiter og er det perfekte valget for deg som ønsker å skjemme deg selv bort med gjennomført luksus. Her kan du nyte utsikten til et yrende liv og historiske bygninger i Bredgade samt glede deg over ekstra velvære.

Suitene har rikelig med dagslys, og i tillegg kan du glede deg over luksussøvn i en seng fra Carpe Diem, gratis adgang til treningssenteret vårt samt gratis te og kaffe fra en Nespresso-maskin. Vi tilbyr suiten enten med en stor dobbeltseng eller to separate senger.

Juniorsuite: 35 kvm og en dobbeltseng på 180 cm eller to senger à 105 cm.

Les mer om rom på Phoenix Copenhagen

Deluxe-suiter

Som gjest på Phoenix Copenhagen vil du oppleve den ypperste luksus i en av våre tre slottsdøpte Deluxe-suiter. De herskapelige rommene har utsikt til både den yrende Bredgade og Dronningens Tværgade som er oppkalt etter dronning Sophie Amalie, og slipper derfor inn mye dagslys.

Deluxe-suitene har separat stue, soverom med luksusseng fra Carpe Diem, stort bad med boblebad, kroppsprodukter fra Karmameju samt gjestetoalett. Her får du dessuten badekåpe og slippers, to TV-er, gratis adgang til hotellets treningssenter samt Nespresso-maskin med gratis te- og kaffekapsler.

Deluxe-suite: 60 kvm og en dobbeltseng på 180 cm.

Les mer om rom på Phoenix Copenhagen

Triple

Våre Triple-rom er det perfekte valget for deg som gjerne vil våkne opp sammen med familie eller venner, siden disse lyse rommene har plass til tre personer. Dere kan vente dere luksussøvn i en seng fra Carpe Diem, enten som dobbeltseng eller to enkeltsenger i tillegg til én ekstra seng.

Dere kan også glede dere til en 40” TV med 36 kanaler, minibar og gratis adgang til hotellets treningssenter.

Triple-rom: 19 kvm, en dobbeltseng på 180 cm eller to senger à 90 cm pluss en ekstra seng.

Les mer om rom på Phoenix Copenhagen

Fasiliteter og tjenester

 • Gratis Wi-Fi på hele hotellet
 • Innsjekking fra kl. 15.00
 • Utsjekking før kl. 12.00
 • Frokost på hverdager kl. 06.30–10.30
 • Frokost i helger kl. 07.00–11.00
 • Executive Lounge (åpner 6. mai 2024) med fri adgang for utvalgte romkategorier
 • Treningssenter
 • Restaurant
 • Bar
 • Heis
 • Døgnbetjent resepsjon
 • Room service
 • Sykkel- og bilutleie
 • Konferanse- og selskapslokaler
 • Gratis bruk av PC i lobby 
 • Vask- og renstjeneste
 • Røykfritt hotell
 • Skopuss
 • Medlem av hjertestarternettverket
 • Vekking

Phoenix Copenhagen

Bredgade 37
1260 København K, Danmark
Tlf. +45 3395 9500
phoenixcopenhagen@arp-hansen.dk
Besøk nettstedet

Få opptil 10% rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene