Arp-Hansen Hotel Group

Styrken ligger i mangfoldet

Unike hoteller med hver sin sjarm, stil og utmerket beliggenhet i København har vært hotellkjeden Arp-Hansen Hotel Groups varemerke i mer enn 60 år. Strategien er tydelig: Det handler om å dyrke hvert enkelt hotells unike stil.

Arp-Hansen Hotel Groups hoteller ligger alle på de beste adressene – og et enhetlig uttrykk er bevisst valgt bort til fordel for mangfold. Hos Arp-Hansen Hotel Group dyrker vi særpreget hos hver enkelt hotellbygning, omgivelsene og den historiske bakgrunnen.

De mange unike hotelløsningene og det varierte romutvalget tilfredstiller de fleste behov, uansett om du drømmer om luksuriøs innkvartering i kongefamiliens gamle gjesterom i det indre København, ønsker å våkne til lyden av bølgeskvulp og knirkende fiskebåter i Nyhavn eller har behov for et toppmoderne hotellrom med alle fasiliteter og panoramautsikt over Københavns skyline.

En historie om å bevare og fornye

Arp-Hansen Hotel Group ble stiftet i 1960 av murmester Alf Arp-Hansen. Med kjøpet av Gentofte Kro grunnla han det som i dag er blitt Københavns største hotellkjede. Gjentofte Kro ble til Gentofte Hotel, og i 1971 åpnet Alf Arp-Hansen også 71 Nyhavn Hotel, Københavns første pakkhushotell, som raskt ble populært både blant lokale og utenlandske turister.

Siden har det skjedd store forvandlinger på 71 Nyhavn Hotel. Først gjennomgikk det ene av hotellets to pakkhus, det røde pakkhuset, en omfattende renovering til en unik kombinasjon av elegant komfort, sublim eleganse og ydmyk respekt for bygningens 200 år gamle historie. Deretter kom turen til det gule pakkhuset, som på samme måte ble fornyet med stor respekt for hotellets historiske særpreg. Det flotte pakkhushotellet er i dag en sann perle i Nyhavn.

Deretter åpnet Hotel Opera i en historisk bygning fra 1869 bak Det Kongelige Teater (solgt i 2015). I 1986 ble både Hotel Christian IV i Dronningens Tværgade og Grand Hotel på Vesterbrogade (solgt i 2017) en del av hotellkjeden. Fem år senere – i 1991 – overtok Arp-Hansen Hotel Group det historiske Phoenix Copenhagen i Bredgade, som kan dateres tilbake til 1700-tallet.

Phoneix Copenhagen har en fortid dels som landadelens foretrukne hotell, dels som kongelige gjesterom ved utenlandske fyrstebesøk. Det attraktive luksushotellet er blant annet kjent for sin kongelige, romantiske atmosfære og en betydelig samling dansk gullalderkunst. 

Alle rommene og Juniorsuitene ble pusset opp i begynnelsen av ​2017. Hotellets velkjente sjarm er bevart, samtidig som rommene har fått et mer ekstravagant preg. Det er lagt vekt på luksus med elegante materialer i lyse og behagelige farger som forener ny og gammel stil – med det beste fra begge verdener. 

Fra far til sønner

Alf Arp-Hansen grunnla det som i dag betraktes som en av Danmarks største og mest anerkjente hotellkjeder. På 1970-tallet gikk sønnene hans Henning og Birger Arp-Hansen inn på eiersiden, og etter murmesterens død i 1998 ble de eneeiere av virksomheten. To år etter senere innviet Arp-Hansen Hotel Group Copenhagen Strand i Havnegade, i et pakkhus fra 1869 der det tidligere hadde vært både papirfabrikk og eskeproduksjon.

I juni 2017 gjennomgikk Copenhagen Strand en renovering, og fremstår i dag med innbydende rom i nordisk design inspirert av lyset, vannet og den danske hyggen. Alt interiør er håndplukket med tanke på diskré luksus, stilrent preg og ekstra komfort.

I 2003 gikk drømmen om et hotell på Københavns viktigste plass, Rådhuspladsen, i oppfyllelse med åpningen av designhotellet The Square. Et hotell beregnet for gjester som ønsker å bo midt i bykjernen og som foretrekker å utforske byens allsidige tilbud av spisesteder frem for å innta alle måltider på hotellet, som derfor ikke tilbyr kveldsservering.

Allerede året etter ble Imperial Hotel ved Vesterport en del av kjeden, og fremstår i dag fullt renovert i moderne stil. Blant annet henter en hel etasje og en rekke Executive-rom inspirasjon fra 1950-tallets spesielle retrostil som er blitt verdenskjent gjennom den populære TV-serien "Mad Men".

Fantasien som trumfkort

Sommeren 2006 innledet Arp-Hansen Hotel Group en ny epoke med oppføringen av sitt første nybygg – Copenhagen Island – tegnet av den anerkjente arkitekten Kim Utzon og bygget på en kunstig øy utenfor Københavns havnefront ved Kalvebod Brygge. Her er lys, luft og glass et gjennomgående tema. Det kommer til uttrykk allerede i foajeen, som ligger i et 7-etasjes glasstårn med høyglansflater som sørger for rikelig lysinnfall på hele hotellet.

Like i nærheten ble Tivoli Hotel & Congress Center åpnet i 2010. Også dette er signert Kim Utzon og blir i dag regnet som Arp-Hansen Hotel Groups flaggskip. Et imponerende og spesielt bygg med et arkitektonisk stramt, men også dristig og kulørt uttrykk. Hotellet er utrolig stilfullt innredet, og har store, luksuriøse basseng- og treningsområder, suiter med imponerende utsikt og utsøkte gourmetrestauranter, deriblant spektakulære Tivoli View Restaurant i 11. etasje med utsikt til Københavns skyline samt Sticks’n’Sushi og MASH Penthouse i 12. etasje. 

Tivoli Hotel & Congress Center har dessuten en rekke luksuriøse møte- og konferanselokaler, som alle er elegant innredet og har det nyeste innen teknisk utstyr. Totalt tilbys møtefasiliteter med plass til hele 5500 gjester. En egen kongressresepsjon sørger for at kongress- og møtesenterets møteplanleggere og gjester kan guide deltakerne lett og elegant til en god start på kongressen eller møtet. 

Tivoli Congress Hall er Københavns nyeste kongressal med plass til opptil 2400 gjester. Her kan det arrangeres alt fra utstillinger, selskap, konserter og moteshow til generalforsamlinger og konferanser.

Tivoli Hotel & Congress Center tilbyr dessuten ekstra god service til reisende fra Kina i form av informasjonsmateriell og -skilter på kinesisk.

Wakeup Copenhagen

– smarte lavprishoteller i København og Aarhus.

I 2009 lanserte Arp-Hansen Hotel Group et innovativt konsept med lavprishoteller på et helt nytt nivå.

Det første Wakeup Copenhagen åpnet i Carsten Niebuhrs Gade, deretter fulgte et i Borgergade i 2014 og det første i Aarhus i 2017, som nabo til Bruun’s Galleri og med få minutters gange til Aarhus Hovedbanegård. I 2019 kom det fjerde Wakeup Copenhagen-hotellet – igjen i København – på hjørnet av Bernstorffsgade og Kalvebod Brygge. Her kan gjestene spise frokost i en flott restaurant i 10. etasje med 360 graders utsikt over København.

Wakeup Copenhagen-hotellene er smarte og minimalistiske, og visjonen er klar: Gjestene skal ha det beste innen design, sentral beliggenhet og lave priser. Prisene ligger på 2-stjernersnivå, men gjestene får en 3-4-stjerners hotellopplevelse.

Luksusvandrerhjem i København

I sentrum av København ligger Arp-Hansen Hotel Groups to luksusvandrerhjem beregnet for moderne reisende. Her kan du få et budsjettvennlig opphold i toppklasse, som gir en helt ny opplevelse av komfort og nytelse enn hva som er vanlig på et vandrerhjem. Med Steel House Copenhagen og Next House Copenhagen utfordrer Arp-Hansen Hotel Group den gjengse oppfatningen av begrepet vandrerhjem, og setter helt nye og høye standarder innen kategorien. Gjestene kan derfor se frem til et rom med eget bad og toalett, og kan velge å bo i 6-sengsrom, 4-sengsrom, dobbeltrom og/eller enkeltrom.

Steel House Copenhagen

Bare et steinkast fra Vesterport stasjon ligger det New York-inspirerte Steel House Copenhagen, med utsikt til innsjøene. Et hjem for kvalitetsbevisste personer som ønsker å bo rimelig og stilfullt midt i det pulserende bylivet. Rommene er urbane og luksuriøse og preges av rå elementer, myke teksturer og rustikt interiør.

De luksuriøse fellesområdene omfatter blant annet et stilrent loungeområde, kafé, bar, kino, felleskjøkken, treningsrom og basseng, noe som gjør Steel House Copenhagen til et univers som beriker, overrasker og gir gjestene en unik og gjennomført opplevelse. 

Next House Copenhagen

Like ved Københavns Havn ligger Next House Copenhagen – et luksusvandrerhjem som tilbyr den moderne reisende en ny, morsom og ikke minst luksuriøs måte å oppleve verden på. Allerede utenfra signaliserer Next House Copenhagen neste generasjon vandrerhjem med sin messingfasade, hengende hager og grønne takterrasser.

På Next House Copenhagen er det lagt vekt på å skape et luksuriøst univers i en avbalansert fusjon av rå elementer, varme farger og myke teksturer. Alt interiør er spesielt utvalgt med tanke på å skape en urban atmosfære med sosiale rom, som blant annet omfatter et innendørs stadion, et konsertlokale, to takterrasser med byens beste utsikt, kino, yogarom, treningsrom, et toppmoderne felleskjøkken i 6. etasje og et spisested som serverer italiensk steinovnspizza.

Bredt utvalg av hoteller sentralt i København

71 Nyhavn Hotel

Hotell med diskré stil og topp beliggenhet ved Nyhavn i København. I 200 år har Nyhavn 71 vært plassert mellom havnen og livets gang i Nyhavn.

Gentofte Hotel

Trivelig og stilfullt hotell i naturskjønne omgivelser.

Copenhagen Island

Elegant designperle med flott beliggenhet ved vannet.

Copenhagen Strand

Nordisk lys og diskré luksus ved havnepromenaden.

Imperial Hotel

Tradisjon møter fornyelse og internasjonal atmosfære i hjertet av København.

Phoenix Copenhagen

Atmosfære og eleganse ved Kongens Nytorv.

Steel House Copenhagen

Som gjest på det New York-inspirerte Steel House Copenhagen opplever du en helt ny standard på dagens by-hosteller. Her møter du minimalistiske linjer og design i en avbalansert kombinasjon av rå elementer, rustikt interiør og myke teksturer.

Tivoli Hotel & Congress Center

Stilfullt og spektakulært hotell med luksuriøse fasiliteter.

Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade

Smart lavprishotell i København – like ved Tivoli, Københavns hovedbanegård og det hippe Vesterbro.

Les mer

Wakeup Copenhagen, Borgergade

Smart lavprishotell i København – like ved Kongens Nytorv.

Les mer

Wakeup Aarhus, Bruunsgade

Smart lavprishotell i Aarhus – nabo til Bruun's Galleri og like ved Hovedbanegården.

Les mer

Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade

Smart lavprishotell i København – nabo til Tivoli Congress Center og like ved Tivoli.

Les mer

The Square

Trendy og stilrent designhotell på Rådhusplassen.

Next House Copenhagen

Next House Copenhagen ligger bare et steinkast fra Sentralstasjonen, Tivoli og Københavns vannkant og er byens nye luksusvandrerhjem.

Få opptil 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene