Arp-Hansen Hotel Group

STYRKEN LIGGER I FORSKJELLIGHETEN

Unike hoteller med sjarm og stil i sentrum av København. Det har hotellkjeden Arp-Hansen Hotel Group stått for i over 50 år. Vår strategi er klar: Det handler om å dyrke det enkelte hotells spesielle kjennetegn.

Våre sjarmerende hoteller har alle en individuell og designbevisst innredning, og ligger på de beste adressene. Og i motsetning til andre hotellkjeder følger vi ikke den vanlige hotelloppskriften, der et ensartet uttrykk over hele verden gir synergieffekt.

Vi har tvert imot fulgt motsatt tankegang og bevisst valgt vekk en strømlinjeformet stil til fordel for forskjellighet. I Arp-Hansen Hotel Group dyrker vi den enkelte hotellbygnings unike særpreg, omgivelsene rundt og den historiske bakgrunnen når det gjelder innredning.

Original overnatting

Etterspørselen etter originale hoteller blir stadig større blant moderne, individualistiske forbrukere, som ikke ønsker å bli satt i bås, men få lov til å dyrke sin individualitet gjennom valg av både reise- og overnattingsform. Våre personlige hotelløsninger er med andre ord aktuelle som aldri før, og hotellkjedens allsidige utvalg av rom dekker de flestes behov og lommebok. Enten du drømmer om luksuriøs innkvartering i kongefamiliens gamle gjesterom i det indre København, ønsker å våkne til lyden av bølgeskvulp og knirkende fiskebåter i Nyhavn eller har behov for et topp moderne hotellrom med alle fasiliteter og panoramautsikt til Københavns skyline.

En historie om å bevare og fornye

Arp-Hansen Hotel Group ble stiftet i 1960 av murmester Alf Arp-Hansen. Med kjøpet av Gentofte Kro startet han det som i dag er Københavns største hotellkjede. Etter en grundig renovering sto Gentofte Hotel i 1961 klar til å motta sine første gjester, og deretter gikk det slag i slag med å etablere seg som hotelleier flere steder i hovedstaden.

Suhrs pakkhus i Nyhavn ble det neste store kjøpet, og da de tomme krydderlagrene fra 1804 var forvandlet til lekre hotellrom, åpnet 71 Nyhavn Hotel i 1971 som Københavns første pakkhushotell. Hotellet ble straks et kjærkomment innslag for både innen- og utenlandske turister.

Noen år senere kastet den innovative murmesteren sine øyne på en historisk bygning fra 1869. Med beliggenhet bak Det Kgl. Teater lå navnet klart opp i dagen: Hotel Opera. De tre hotellene gjorde nå Arp-Hansen-navnet synonymt med hoteller med individuell innredning og en markant og attraktiv beliggenhet.

Neste milepæl er 1986 – denne gang med hele to kjøp: Hotel Christian IV i Dronningens Tværgade og Grand Hotel på Vesterbrogade. Christian IV ble bortforpaktet i 2004 og Grand Hotel i oktober 2017.

Fem år senere – i 1991 – overtok vi det historiske Phoenix Copenhagen i Bredgade, som kan dateres tilbake til 1700-tallet. Hotellet har en fortid dels som landadelens foretrukne hotell, men også som kongelig gjesterom ved utenlandske fyrstebesøk. Det attraktive luksushotellet er blant annet kjent for sine mange kunstverk – ikke minst vår betydelige samling av dansk gullalderkunst.

Fra far til sønner

I 1998 døde Alf Arp-Hansen, som endte med å grunnlegge en av landets største og mest anerkjente hotellkjeder, og etterlot virksomheten til sine to sønner, Henning og Birger Arp-Hansen. To år etter grunnleggerens død innviet Arp-Hansen Hotel Group Copenhagen Strand i Havnegade, i et pakkhus fra 1869 der det tidligere hadde vært både papirfabrikk og eskeproduksjon.

Tre år senere, i 2003, gikk drømmen om et hotell på byens viktigste plass, Rådhusplassen, i oppfyllelse med åpningen av designhotellet The Square.

Et hotell beregnet for gjester som ferdes hjemmevant i hjertet av København og som foretrekker å utforske byens allsidige tilbud av spisesteder frem for å innta alle måltider på hotellet, og som derfor ikke tilbyr kveldsservering.

Allerede året etter overtok vi Hotel Imperial ved Vesterport, som i dag er fullt renovert i moderne stil og har en hel etasje samt en rekke executive-rom inspirert av den spesielle retrostilen fra 1950-årene, som er blitt verdenskjent gjennom den populære TV-serien "Mad Men". I det hele tatt er design viktig på et moderne hotell.

Fantasien som trumfkort

Sommeren 2006 innledet Arp-Hansen Hotel Group en ny epoke med oppførelsen av sitt første nybygg – Copenhagen Island – som er tegnet av den anerkjente arkitekten Kim Utzon og bygget på en kunstig øy utenfor Københavns havnefront ved Kalvebod Brygge. Og i 2010 sto kronen på verket av nybygg ferdig, da Tivoli Hotel & Congress Center åpnet dørene for første gang.

Temahotellet ved Københavns Havn, som også er signert Kim Utzons kyndige hånd, regnes i dag som vårt flaggskip og imponerer øyet med sitt arkitektonisk strenge, men samtidig vågale og kulørte uttrykk. I dagslys signaliserer de utvendige linjene hovedsakelig skandinavisk minimalisme, men når kveldsmørket faller på, lyses fasaden opp av et hav av kulørte lamper.

Hotellet er moderne og spektakulært med luksuriøse fasiliteter, og innvendig er det fantasien som fungerer som trumfkort. Som navnet antyder er hotellet inspirert av en av verdens eldste fornøyelsesparker, nemlig Tivolis, eventyrlige univers.

Wakeup  Copenhagen – rimelig konsept

Med et nytenkende og utrolig prisvennlig konsept satte Arp-Hansen i 2009 en helt ny standard for lavprishoteller.

Wakeup Copenhagen så dagens lys først i Carsten Niebuhrs Gade og deretter i Borgergade i indre København i 2014. Og vår visjon er klar: Gjestene skal ha det beste i en kombinasjon av lekker design, sentral beliggenhet og lave priser. Konseptet ga gjenklang og er i dag en stor suksess.

Hotellene er tegnet av arkitekt Kim Utzon, og vårt nære samarbeid opp gjennom årene har gjort at vårt mål med disse hotellene er nådd. Ikke bare ligger både Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade og Wakeup Copenhagen, Borgergade i gangavstand til Strøget, Tivoli, Rådhusplassen, Kongens Nytorv og Nyhavn, men de holder også topp standard med hensyn til funksjonalitet og design.

Og til tross for at prisene ligger på et tostjerners nivå, får gjestene en tre- til firestjerners opplevelse under sitt opphold på våre Wakeup Copenhagen-hoteller. De 12–15 m2 store rommene har lekker innredning, flatskjerm-TV og gratis Wi-Fi. Her er det rik anledning til å slappe av etter en lang dag i Københavns gater.

Med Wakeup Copenhagen-hotellene viderefører vi vår enkle, men klare filosofi for hotelldrift: Ikke bare gi gjestene, men også medarbeiderne unike hoteller med en særdeles god beliggenhet.

Tivoli Hotel & Congress Center – større og enda bedre

Siden juli 2015 har både danske og utenlandske gjester kunnet overnatte i vårt nye og luksuriøse Tivoli Hotel & Congress Center. I nært samarbeid med den internasjonale arkitekten Kim Utzon og Tivoli Design Team har vi skapt et nytt 12-etasjers hotell med 282 nye, lekre rom i ny Tivoli-design. Det nye hotellet er en naturlig og integrert del av det godt besøkte Tivoli Hotel & Congress Center – innredet i Tivolis ånd og ikke bare med gode tilbud til alle forretningsreisende, men også til familier som ønsker et hotellopphold. Hotellet ligger sentralt til og passer godt når man ønsker å kombinere forretning med fornøyelse. I gangavstand er det rik anledning til å oppleve København fra byens beste side.

Gjestene på det nye Tivoli Hotel kan nå spise en eksklusiv frokost i vår nye Tivoli View Restaurant i 11. etasje, og samtidig nyte den fantastiske utsikten over Københavns skyline. Samme kulisse og utsikt har våre gjester i den nye og eksklusive restauranten MASH Penthouse i 12. etasje. På toppen av nye Tivoli Hotel kan gjestene nyte velsmakende og perfekt tilberedte biffer. Helt i tråd med Arp-Hansen Hotel Groups målsetting om å gi gjestene den perfekte hotellopplevelse dyrker MASH den ultimate smaks- og sanseopplevelse. På MASH er man opptatt av detaljene og går ikke på kompromiss med råvarene. MASH Penthouse er et spennende og eksklusivt supplement til hotellets øvrige restauranter.

Konferanser i særklasse

Det nye hotellet er en del av våre opprinnelige plan for Kalvebod Brygge. Vår visjon om å bygge et kongress- og hotellområde i toppklasse er nå en realitet. Og vi setter vår ære i å kunne tilby våre gjester det beste av det beste. Derfor har hotellet også 38 nye møte- og konferanserom, alle med elegant innredning og teknisk utstyr av høy kvalitet. Sammen med det eksisterende hotellet kan vi nå tilby møtefasiliteter for 6000 gjester.

Vi ønsker å gi våre forretningsbesøkende et godt og utbytterikt opphold hos oss. Og med en helt ny kongressresepsjon sørger vi for at kongress- og møtesenterets møteplanleggere og gjester kan guide deltakerne lett og elegant til en god start på kongressen eller møtet. Også våre utenlandske gjester får en helt spesiell mottakelse. Allerede 1. april 2015 lanserte Tivoli Hotel sitt nye Kina-mottaksprogram, som går ut på å skape trygghet og kommunikasjon på kinesisk og dermed gi reisende fra Kina en god opplevelse.

2016 – et nytt kapittel for Arp-Hansen Hotel Group

1. januar 2016 sa Arp-Hansen Group farvel til et familiemedlem. Etter å ha vært i familiens eie siden 1970-tallet, var det tiden kommet for å sende Hotel Opera i København ut på en ny reise. Det var vemodig, men Arp-Hansen Hotel Group var overbevist om at et nytt eventyr var det rette for dette tradisjonsrike hotellet.

Nytt Wakeup Copenhagen-hotell i Aarhus

I 2017 udvidet vi med vårt tredje Wakeup Copenhagen-hotell i Danmarks nest største by Aarhus, hvor billige priser går hånd i hånd med lekker design og sentral beliggenhet. Det nye hotellet er nabo til Bruuns Galleri, og ligger få minutter til fots fra Aarhus Banegård. Alle 312 rom er innredet på samme måte som de to eksisterende hotellene i København – nemlig med de beste danske designmøblene, gratis Wi-Fi og flatskjerm-TV. Hotellet kan måle seg med mange av byens 3- og 4 stjerners hoteller, men til en 2-stjerners pris.

Den senere tid har Aarhus manifestert seg som en spennende kultur- og turistdestinasjon, og kan friste med mange Michelin-stjerner på restaurantfronten. Det nye Wakeup Copenhagen-hotellet er et lekkert og billig alternativ i Smilets By.