Gjør fantastiske vintagefunn i København

I København finner du noen av Nord-Europas fineste og mest velrenommerte vintagebutikker. Vintage i København er blitt en populær severdighet for folk som er svake for gamle kvalitetsklær, særlig fra de siste 60 år. Klærne er enten håndplukket internasjonalt eller utvalgt blant fine samlinger i Danmark. Noen av de eldste og mest kjente ligger i latinerkvarteret, som også går under betegnelsen Pisserenden. Hos Carmen og Fantasio i Larsbjørnsstræde kan du finne nærmest alt av assessorer og flotte kjoler. Rett overfor ligger FN 92, som drives av Pauli Tvilling, som med sin lidenskap for vintagekjoler gir en lyst til å gjøre seg ekstra umake for å finne et unika som passer til den rette begivenheten. I FN92 kan du gjøre historiske funn fra det rette årtiet, så enten du er på jakt etter antrekk til neste fotosession, temafest eller bryllupet til en venninne, finner du det sannsynligvis her. København er et ekte eldorado når det gjelder vintage, retro og second hand, og samtlige områder har noe å by på. De siste årene har antall vintagebutikker steget, og mange av dem tilhører toppklassen med hensyn til kvalitet. Atelier Decor i Rømersgade har vært drevet av samme person i over 30 år – også her fornemmer du både ekspertisen og lidenskapen for de siste 100 årenes mote. I Silkegade ligger en av byens mest eksklusive vintagebutikker, Ça Roule Ma Poule. Her finner du merker som Chloé, Yves Saint Laurent og Dior hvis du er opptatt av de eldre modellene.

Ta en pause fra vintagejakten

Etter en dag på jakt etter store vintagefunn kan du kose deg med kaffe og kake på Danmarks eldste konditori, La Glace i Skoubogade 3, bare et steinkast fra Pisserenden. Det ligger dessuten mange gode restauranter både i det gamle latinerkvarteret og i området rundt Kongens Nytorv. Ønsker du å unne deg noe ekstra, bør du eventuelt forsøke en deilig biff på MASH i Bredgade eller Umami i Store Kongensgade, som er en fusjon mellom det franske og japanske kjøkken.

Overnatt med Arp-Hansen i sentrum

Avslutt dagen med en overnatting på et av Arp-Hansen Hotel Groups nydelige hoteller i sentrum, og nyt å våkne til en vakker by hvor du befinner deg nær både severdigheter, shoppingmuligheter og herlige restauranter. Bestill hotell i dag og gled deg til et opphold i København, som burde stå øverst på listen over byer med de beste vintagefunnene.