Tivoli København – en severdighet du vil huske

Tivoli er den mest besøkte turistattraksjonen i Danmark, og mange københavnere kjøper årskort til fornøyelsesparken. Tivoli har mer enn 25 faste attraksjoner, og i tillegg kommer sesongbetonte fornøyelser og arrangementer som Tivoli står bak. Fornøyelsesparken midt i byen holder åpent fra midten av april til slutten av september. I tillegg kan du besøke Tivoli i skolenes høstferie, hvor det arrangeres Halloween, samt jul i Tivoli, som foregår fra midten av november til 30. desember. (stengt 24. og 25. desember.) Se også Tivolis nettsted for mer informasjon.

Tivolis historie

Tivoli ble grunnlagt i 1843 av Georg Carstensen – en av datidens iherdige gründere. Tivoli var imidlertid det prosjektet han lyktes best med. Han var ytterst bereist og tilbrakte en stor del av sin barndom i Nære Østen. Inspirert av Nære Østen, Londons Vauxhalls og de store festene som ble arrangert for abonnentene på hans to litterær-artistiske tidsskrifter, søkte han Kong Christian VIII om tillatelse til å etablere en fornøyelseshage med den begrunnelse at når folket moret seg, ville de ikke politisere. De første bodene, paviljongene og restaurantene tegnet han selv. Ingen av disse er imidlertid bevart.

Tilbring natten i eventyrlige omgivelser på Tivoli Hotel

Arp-Hansen Hotel Group har bygget det nye ekstravagante Tivoli Hotel, med tema etter Tivolis konsept. Hotellet er et naturlig valg for familier som ønsker å bo sentralt med gangavstand til Tivoli og rådhusplassen. Samtidig får dere en helt spesiell opplevelse og fine rom som appellerer til din barnlige fantasi. Vi tilbyr alle våre gjester én inngangsbillett til Tivoli per opphold i den perioden Tivoli holder åpent. Bestill oppholdet her og gled deg til en fin ferie i København.