Besøk noen av Københavns klassiske severdigheter

København er en storby med mange ulike strøk og severdigheter. Men besøker du byen for første gang eller bare er i byen noen få dager, kan det være smart å legge veien om noen av Københavns landemerker. Les mer om noen av Københavns mest kjente severdigheter på denne siden.

Shopping på Strøget

I København finner du en av Europas lengste gågater, Strøget. Alle københavnere kjenner gågaten, som strekker seg gjennom hele indre by fra rådhusplassen til Kongens Nytorv. Strøget består egentlig av flere gater, som ”sitter sammen” som én lang gågate. Strøget er kjent for sine mange butikker, spesielt kles- og skobutikker, og de store varehusene Illum og Magasin ligger også her. For de litt mer spesielle shoppingopplevelsene kan det være smart å bevege seg litt vekk fra Strøget – for eksempel i området Pisserenden, som ligger cirka 10 minutter fra Højbro Plads (midt på Strøget). I Pisserenden finner du blant annet vintagebutikker, musikkforretninger, gallerier og butikker med unge og lovende klesdesignere.

Se byen fra toppen av tårnet

Liker du å betrakte verden fra oven? København har flere tårn med god utsikt over den vakre byen. Det klassiske valget er Rundetårn, som ligger på Strøget og er et av Københavns landemerker. Tårnet ble bygget omkring år 1640 på Christian den fjerdes befaling og ble opprinnelig brukt som et astronomisk observatorium. I dag blir tårnet mest brukt som utsiktspunkt. Utsiktsplattformen rager cirka 35 meter over gateplan og gir dermed god utsikt over København. Et annet tårn som gir en flott utsikt over byen, er Vor Frelsers Kirke på Christianshavn. Kirken er kjent for sitt vakre spiralformede spir, som med sine rundt 400 trinn fører deg høyt opp over København.

Bo like ved Københavns severdigheter

Arp-Hansen Hotel Group kan tilby overnatting på noen av Københavns beste hoteller med suveren beliggenhet. Våre 10 hoteller i sentrum av Københavnligger alle nær byens knutepunkter – rådhusplassen og Kongens Nytorv, slik at du befinner deg like ved byens severdigheter. Bestill rom på et av Arp-Hansens hoteller direkte på denne siden og nyt oppholdet i København.