Kongens Nytorv – et område med mange severdigheter

I området rundt Kongens Nytorv finner du flere av Københavns populære attraksjoner.

Området omfatter severdigheter som Fotografisk Center på Gammel strand 48, som legger vekt på kunstfotografi og Kunsthal Charlottenborg Nyhavn 2, som både viser utstillinger og huser flere kunstinstitusjoner.

Fra Kongens Nytorv kan du se Nyhavn. Havnen stammer fra 1673, og på den tiden var området preget av kjøpmenn, sjømenn, gledespiker og festligheter. Mange av de skjeve, fargerike husene står fortsatt i dag, og strøket har blitt populært og kan friste med fine restauranter og kafeer.

Fra havnen kan du dra på kanalrundfart og se og høre om det historiske København fra vannsiden. Et herlig avbrekk når du besøker byen.

Københavns største shoppinggate, Strøget, munner ut ved Kongens Nytorv. Her finner du noen av de mest eksklusive butikker. Tar du til høyre langs noen av de første sidegatene til Strøget, finner du også en mengde ekstravagante butikker

Utforsk severdigheter rundt Kongens Nytorv

Går du fra Kongens Nytorv og nedover Bredgade, støter du på eksklusive gallerier og antikvitetshandlere – et stykke nede ligger Marmorkirken på den ene siden og Amalienborg og Amaliehaven på den andre.

Fra springvannet ved kaien på Amalienborg ser du i rett linje over kanalen det omdiskuterte Operahuset tegnet av arkitekten Henning Larsen. Tilbake på Kongens Nytorv ligger Det Kongelige Teater, som ble bygget i 1748.

I 2008 ble Det Kongelige Teater utvidet med Det Ny Skuespilhus på Kvæsthusbroen, tegnet av Boje Lundgaard og Lene Tranberg. Ungdom og studenter får for øvrig 50 % rabatt på alle forestillinger.

Alle disse severdighetene ligger i passende gangavstand fra fire av Arp-Hansen Hotel Groups hoteller i dette området.

Hoteller ved Kongens Nytorv

Du kan velge å bo i sentrum av Københavns historiske område rundt Kongens Nytorv. Arp-Hansen Hotel Group har fire hoteller beliggende i dette vakre og stemningsfulle området.

For enden av Nyhavn med utsikt over kanalene ligger 71 nyhavn Hotel i et av de gamle pakkhusene. Copenhagen Strand ligger i Havnegade, og det mer luksuriøse Phoenix Copenhagen ligger i Bredgade.

Bestill rom på et av disse hotellene, nyt å sove i vakre omgivelser med topp standard og kjenn et pust av fortidens liv i gatene.