København – der gammelt og nytt møtes

København er Danmarks hovedstad med rundt én million innbyggere. Byen oser av skandinavisk storbystemning, og tempoet her er høyt. Byen er likevel full av grønne oaser som for eksempel Kongens Have eller Øster Anlæg, som fungerer som fredelige pustehull. København er i dag en blanding av spennende, moderne arkitektur og eldre landemerker som for eksempel Børsen, som Christian den fjerde lot oppføre på 1600-tallet. I København kan du både oppleve sjarmen ved de gamle smale, brosteinsbelagte stredene og cutting-edge-arkitektur, noe som bidrar til å gjøre byen ekstra dynamisk og interessant. Bo på et av våre sentralt beliggende hoteller og utforsk flotte og spennende København med alle dens severdigheter!

De ulike områdene i København

København består av flere ulike områder, hvert med sitt eget særpreg. Nørrebro og Vesterbro er byens mest hippe strøk, med en masse moderne designbutikker, trendy kafeer og barer. Østerbro og Frederiksberg er stilige og grønne områder med mange gode restauranter å tilby. Christianshavn er nostalgisk og romantisk med de gamle bindingsverkshusene, de brosteinsbelagte gatene og kanalene som skjærer gjennom byen. Indre by er Københavns eldste kjerne, og det er også her du finner de mest berømte severdighetene.

Severdigheter i København

En av København mest berømte severdigheter er Amalienborg, hovedresidensen for den danske kongefamilien og et av de mest kjente danske byggverk. Slottsplassen er åpen for alle, og hver dag kl. 12 kan de se Den Kongelige Livgardes vaktskifte. Fra Amalienborg er det utsikt til havnen, Marmorkirken og det nye operahuset designet av Henning Larsen. En annen av Københavns klassiske severdigheter er Rundetårn – opprinnelig et stjerneobservatorium som ble bygget av Christian den fjerde i 1642. I dag er tårnet åpent for alle og gir en flott utsikt over København. Rundetårn ligger midt på Strøget – Københavns største shoppinggate, som er stappfull av butikker med noe for enhver smak.