Severdigheter i København sentrum

København er en åpen og mangfoldig by, hvor du kan utfordre deg selv hele året og oppleve en by i bevegelse. Uansett hvilken bydel du befinner deg i har du enten vann eller parker i nærheten, hvor du kan se byens innbyggere utfolde seg. Det meste av året blir de åpne områdene benyttet til arrangementer som spenner fra skøyteløp til gourmetmarked og konserter. København K har alt, og severdighetene ligger på rekke og rad.

Det historiske København K

København K er byens hjerte. Gå på oppdagelsesferd i byens historie og bli med på de fascinerende byvandringene, hvor du får høre herlige historier fra svunne tider i København. Turen fører deg rundt til mange severdigheter i København sentrum, blant annet Pisserenden, som er den folkelige betegnelsen på noen av de eldste stredene i indre by, som var blant de siste som ble tilknyttet kloakksystemet. Også Pistolstræde, som er formet som en pistol og bærer sitt navn med rette, er en av byens få trange gater som fortsatt eksisterer. Området rundt Nyhavn kan også by på en rekke historier fra en tid hvor lettlivede kvinner og handelsreisende satte sitt preg på strøket. Du kan høre historier om så vel nåtidige som historiske personligheter som har vanket der og levd livet på godt og vondt. Søren Kierkegaard gikk for eksempel på Borgerdydskolen i det indre København i perioden 1921-1930. På mange måter er det best å ferdes i København K til fots, slik at du kan kikke opp på byens mange vakre bygninger. Christian IV har satt sitt preg på noen av byens eldste bygninger, for eksempel Børsen, Rosenborg slott og Rundetårn. Han ville gjøre København til handelssentrum og mente derfor også at byen trengte en børs. Byggingen startet i 1618, men bygget fremsto først i sin nåværende skikkelse i 1883. Du kan også oppleve byens historie fra vannsiden, hvor engasjerte guider forteller om byen på en kanalrundfart, som gjerne starter i Nyhavn. Len deg tilbake og slapp av med vennene dine. Ta eventuelt med en matkurv og kjenn luften i ansiktet samtidig som du opplever byens severdigheter fra en annen vinkel. Avslutt dagen med et besøk på en av de mange delikate og koselige restaurantene i indre by.

Overnatting i København K. like ved severdighetene

Arp-Hansen Hotel Group har noen av byens beste hoteller. Flere av dem ligger svært sentralt til rundt Kongens Nytorv. Unn dere overnatting i vakre omgivelser og bestill hotell i nærheten av severdighetene i indre by.