Christianshavn – kreativitet og gastronomiske perler i en historisk bydel

Christianshavn ble grunnlagt av Christian IV i 1619 med inspirasjon og hjelp fra hollandske arkitekter. Bydelen starter ved Knippelsbro og er avgrenset av vollene. Mange av handels- og håndverkerhusene som ligger ut mot kaien, er bygget i hollandsk stil, noe som gjorde det enklere å håndtere varene. Disse husene langs kanalen gir Christianshavn en spesiell historisk atmosfære og tiltrekker seg folk som ønsker å nyte den en varm sommerkveld.

Severdigheter på Christianshavn

Christianshavn var tidligere et arbeiderstrøk, men er i dag befolket av kreative ildsjeler, barnefamilier, forretningsfolk og særegne eksistenser. Bydelen er særlig kjent for Fristaden Christiania – en av landets mest besøkte severdigheter. Du kan gå en tur gjennom Christiania og på vollene omkring. Her finner du både malerier og skulpturer, og hvert hus har sin egen historie og helt unike uttrykk. Fortsetter du langs Prinsessegade til Holmen, kommer du til Københavns kreative utdanninger, som ligger side om side. På Holmen finner du også noen fine gamle pakkhus, barakker og kanonbåtskur. En annen stolt severdighet på Christianshavn er Vor Frelser Kirke fra 1696. Kirken rager høyt over byens tak med sitt berømte tårn og gullspir. Ta en tur opp i tårnet og nyt utsikten over byen. Den utvendige siden av tårnet er åpen fra april til oktober. I tillegg til Christianhavns flotte historiske severdigheter kan denne bydelen også tilby matopplevelser av høy klasse. Her ligger for eksempel den innbydende italienske restauranten Era Ora og den svært populære, trendy restauranten Noma. Avslutt eventuelt kvelden på Bådudlejningens restaurant og cafe, hvor du kan sitte og betrakte livet på kanalen, eller på en av bydelens lokale vertshus.

Overnatt i vakre omgivelser med Arp-Hansen Hotel Group

Etter en lang dags vandring og mange inntrykk kan du og reisepartneren nyte en deilig overnatting på et av Arp-Hansen Hotel Groups fine hoteller i nærheten av Christianshavn. Her anbefaler vi hotellene i nærheten av Kongens Nytorv.