Sankthansbål i København

Været har mye å si på denne kvelden, og noen foretrekker å følge båltenningen fra skjermen hjemme i stuen. For deg som gjerne vil være til stede og hygge deg med sang, taler og røyk fra bålet 23. juni 2019, har vi samlet en flott topp 5-liste over sankthansbål i København det er verdt å få med seg:

  • Frederiksberg Have / Sønderparken
  • Amager Strand
  • Kildevældsparken på Østerbro
  • Kayak Bar
  • Tivoli Haven

Sankthansbål i Frederiksberg Have

Hvert år blir det tent sankthansbål i Frederiksberg Have. I år feires sankthansaften med underholdning for barna fra kl. 16, med bl.a. et Mek Peks Åh Abe-show. Fra kl. 18.30 kan du få med deg ulike musikalske innslag. Kvelden byr med andre ord på noe både for barn og voksne. 

Kl. 21.40 tennes bålet, og så er det tid for å synge den tradisjonsrike midtsommersangen. Det er gratis entre, og kvelden avsluttes rundt kl. 23. 

Adresse: Frederiksberg Runddel 3 E, 2000 Frederiksberg


Sankthansbål på Amager Strand

På Amager Strand er opplevelsen en litt annen enn mange andre steder. Her blir det tent mange sankthansbål, både store og små, som du kan nyte i de flotte omgivelsene like ved vannet. Her kan du faktisk ta en bål-crawl, der du blant annet kan besøke sosialdemokratenes bål samt en rekke andre. Aftenen byr også på musikalske innslag fra noen av kulturinstitusjonene på Amager.

Kom og nyt stemningen sammen med alle som tradisjonen tro har kommet for å oppleve en kveld i skjæret fra de mange sankthansbålene.

Adresse: Amager Strand, 2300 København S


Sankthansbål i Kildevældsparken

Østerbro inviterer til sankthansferiring i Kildevældsparken, der du kan være med på en hyggelig kveld med barneaktiviteter og musikk. Fra kl. 17-21 kan barna delta på ulike barneaktiviteter, og du kan kjøpe et aktivitetsarmbånd for 25 kr. I samme tidsrom kan du oppleve musikalsk underholdning, og kl. 19.15 går årets båltaler, Pernille Rosenkrantz-Theil, på scenen. 

Adresse: Vognmandsmarken, 2100 København

*med forbehold om eventuelle endringer


Sankthansbål på Kayak Bar

For deg som bor i sentrum av København eller planlegger å oppleve atmosfæren i byen denne kvelden, anbefaler vi Kayak Bar som et hyggelig og helt spesielt utgangspunkt for sankthansfeiringen. Her sitter du på en flytende strand ned mot kanalene blant strandstoler, palmer og musikk. Åretssankthansbål tennes kl. 20, der heksen blir brent og Manu Sareen holder tale.

Det er gratis å komme inn, og allerede fra kl. 17 kan du bidra til å skape en fin stemning med grilling og musikk. Sankthansbålet forberedes midt i kanalen, slik at alle kan se flammene og heksen som drar av sted mot Bloksberg. Besøk midtsommerfest på Kayak Bar hvis du foretrekker en kombinasjon av strand og by!

Adresse: Kayak Bar, Børskaj 12, 1221 København

*se eventuelle endringer i programmet på Kayak Bars egen hjemmeside


Sankthansbål i Tivoli

Har du noen gang opplevd sankthans i Tivoli? Hvis ikke, er det bare å glede seg. Midtsommerfesten byr på sang, musikk og sankthansbål, som tennes på Tivoli-sjøen. Københavns Drengekor skal synge med Den Danske Strygekvartet i Koncertsalen kl. 19.30, og du kan velge mellom en rekke restauranter der du kan innta årets sankthansmeny. 

Adresse: Vesterbrogade 3, 1630 København


Vi sørger for overnattingen

Når bålet er slukket og føttene trenger hvile, har vi en seng til deg på et av de mange hotellene våre i sentrum av København. 

I området rundt Rådhuspladsen finner du det stilfulle Imperial Hotel og The Square, vårt lekre designhotell, begge med adresse på selve Rådhuspladsen. 

Ved området rundt det storslåtte Kongens Nytorv finner du både eksklusive Phoenix Copenhagen , det nyrenovert 71 Nyhavn Hotel og ikke minst strandhotellet Copenhagen Strand, som byr på en eksklusiv utsikt til vannet samt vakre, nyrenoverte rom.

På den andre siden av Københavns Hovedbanegård på Kalvebod Brygge, finner du vårt spektakulære temahotell Tivoli Hotel & Congress Center, og den unike 4-stjerners designperlen Copenhagen Island. Her får du en fantastisk overnatting i København – tett på Kødbyen, Tivoli, Københavns kanaler og shoppingsentret Fisketorvet.


Vi ønsker deg likevel en god (og tørr) sankthansaften!