Pin it

Sankthansbål – våre fem-på-topp i København (2016)

Været har mye å si på denne kvelden, og noen foretrekker å følge med på båltenningen på skjermen hjemme i stuen. Men for deg som gjerne vil ut blant folk og hygge deg med sang, taler og røyken fra bålet, har vi samlet en god topp-fem-liste over sankthansbål i København det er verdt å få med seg:

  • Frederiksberg Have/Sønderparken
  • Amager Strand
  • Kildevældsparken på Østerbro
  • Kayak Bar
  • Tivoli Haven

Sankthansbål i Frederiksberg Have (2016)

 

Hvert år blir det tent sankthansbål i Frederiksberg Have. I år feires sankthans med underholdning for barna fra kl. 17, der det blant annet er mulig å delta i en spennende skattejakt. Fra kl. 18 kan du oppleve forskjellige musikalske innslag. Kvelden står altså i både barnas og de voksnes tegn. 

Bålet tennes kl. 21.45,og deretter er det tid for å synge den søte midtsommervisen. Der er gratis entré, og kvelden avsluttes rundt kl. 23. 

Adresse: Frederiksberg Runddel 3 E, 2000 Frederiksberg


Sankthansbål på Amager Strand (2016)

På Amager Strand er opplevelsen en litt annen enn mange andre steder. Her blir det tent mange sankthansbål, både store og små, som du kan nyte i de flotte omgivelsene like ved vannet. Her kan du faktisk ta en bål-crawl, der du blant annet kan besøke sosialdemokratenes bål samt en rekke andre. Aftenen byr også på musikalske innslag fra noen av kulturinstitusjonene på Amager.

Kom og nyt stemningen sammen med alle som tradisjonen tro har kommet for å oppleve en kveld i skjæret fra de mange sankthansbålene.

Adresse: Amager Strand, 2300 København S


Sankthansbål i Kildevældsparken (2016)

Østerbro inviterer til sankthansfeiring i Kildevældsparken, der du torsdag 23. juni 2016 kan være med på en hyggekveld med barneaktiviteter og musikk. Fra kl. 17–21 kan barna delta i forskjellige aktiviteter, og du kan kjøpe et aktivitetsarmbånd til kr. 25,-. I samme tidsrom kan du oppleve musikalsk underholdning, og kl. 19.15 går årets båltaler Pernille Rosenkrantz-Theil på scenen. 

Rundt kl. 1930 tennes sankthansbålet,og arrangementet avsluttes ca. kl. 21.

Adresse: Vognmandsmarken, 2100 København

Program:

17.00–21.00 Barneaktiviteter<br/>17.15–20.30 Musikalsk underholdning<br/>19.15 Båltaler<br/>19.30 Bålet tennes<br/>21.00 Arrangementet avsluttes<br/>

*det tas forbehold om eventuelle endringer

<div/>

<div/>


Sankthansbål på Kayak Bar (2016)

For deg som bor i sentrum av København eller vurderer å oppleve byens atmosfære denne kvelden, kan vi fremheve Kayak Bar som en hyggelig og helt spesiell base for sankthansfeiringen. Her sitter du på en flytende strand like ned mot kanalene mellom strandstoler, palmer og musikalske toner. Årets sankthansbål tennes kl. 20,der heksen blir brent og Manu Sareen holder tale. Det er gratis å komme inn, og allerede fra kl. 17 kan du bidra til å skape en fin stemning med grill og musikk. Sankthansbålet klargjøres midt i kanalen, slik at alle kan se flammene og heksen som drar av sted mot Bloksberg. Dra på midtsommerfest på Kayak Bar hvis du liker en kombinasjon av strand og by!

Adresse: Kayak Bar, Børskaj 12, 1221 København

Program:

17.00 Grillen tennes<br/>20.00 Bålet tennes og heksen brennes! Båltale ved Manu Sareen<br/>20.30 Midtsommervise – fellessang<br/>21.00 Vildnis holder konsert<br/><i/>

*se eventuelle endringer i programmet på Kayak Bars egen hjemmeside


Sankthansbål i Tivoli (2016)

 

Har du noen gang opplevd sankthans i Tivoli? Hvis ikke, er det bare å begynne å glede seg. Midtsommerfesten byr på sang, musikk og sankthansbål, som tennes på Tivoli-sjøen. Københavns guttekor skal synge med Den danske strykekvartett i konsertsalen kl. 19,30, og du har en rekke restauranter der du kan innta årets sankthansmeny. 

Kl. 21.30 spiller Tivoli-garden bålet i gang med lurer, og midtsommervisen blir sunget av Københavns guttekor. Etter at bålet har slokket, vil det åpenbare seg et nytt, spektakulært syn når Tivoli-fyrverkeriet blir tent kl. 22.15 og 22.45 – også på Tivoli-sjøen.

Adresse: Vesterbrogade 3, 1630 København


Vi ønsker deg en riktig god (og tørr) sankthansaften!