Miniferie på lavbudsjett i København

Der er fullt mulig å oppleve København på lavbudsjett. Mange av byens kulturtilbud er billige eller til og med gratis, så det er ingen grunn til å la være å dra på miniferie til Danmarks hovedstad.

Dessuten er det mye å spare hvis du investerer i et ”citycard” (Copenhagen Card), som gir rabatt på transport og restauranter samt gratis adgang til 65 museer og severdigheter.

Billige eller gratis kulturtilbud

Mange av museene i København har en gratis dag i uken – for de flestes vedkommende er det onsdager. I tillegg har alle byens kunstgallerier gratis inngang.

Fra april til september arrangerer Tivoli Fredagsrock på plenen. For bare 85 kroner kan du få med deg en konsert under åpen himmel.

Et annet sommerkulturtilbud er Zulu Bio, som er en fantastisk måte å oppleve byen på sammen med venner eller kjæresten på miniferie. Sensommerstid viser TV2 Zulu film i det fri på byens åpne plasser eller i parkene.

Om vinteren kan du leie skøyter og komme på glattisen foran det Kongelige Teater.

Når det gjelder shopping, kan du også finne rimeligere alternativer til Strøget – København har enormt mange loppemarkeder rundt omkring i byen. De fleste foregår imidlertid gjerne i perioden april til august.

I sommermånedene kan du også komme deg rundt på de berømte bysyklene, som står sentralt plassert rundt i byen. Du må bare huske å ha med deg mynter til leien.

Gratisarrangementer med barn

Har du med barna på miniferie, kan dere gå på kino i Cinemateket, som hver torsdag, fredag og lørdag viser gratis barnefilm og annenhver søndag gratis familiefilm.

Under jazzfestivalen i juli kan du få med deg mange gratis musikkopplevelser med barnejazz rundt i byen.

Dessuten arrangeres det barneteater i Kongens Have til stor begeistring for de små.

På Amager finner du ”bonderen” med blant annet kuer, griser, hester og geiter, og her er det også mulig å spille minigolf. Et flott sted å ta med seg barna.

Budsjettovernatting med høy kvalitet på Hotel Wakeup Copenhagen

På din miniferie til København kan du overnatte billig i det kjempelekre designhotell Wakeup Copenhagen. Hotellet ligger sentralt til med flott utsikt over kanalen ved Kalvebod Brygge. Les mer om hotellet