Tivoli og Arp-Hansen Hotel Group bygger nytt hotell til tresifret millionbeløp

En million gjester har enten bodd på eller besøkt Tivoli Hotel & Congress Center siden åpningen i 2010. På bakgrunn av denne suksessen er Arp-Hansen Hotel Group og Tivoli nå klar til å fortsette sitt strategiske samarbeid og bygger et nytt tematisert forretningshotell med 282 rom, som skal bli en integrert del av det eksisterende Tivoli Hotel. Prisen på hotellet, som blir tegnet av den internasjonalt kjente danske arkitekten Kim Utzon, havner på et tresifret millionbeløp. Wonderful Copenhagen hilser initiativet velkommen.

Når det nye hotellet i 12 etasjer etter planen står klart i 2015, blir det et hotell preget av Tivolis ånd og designhistorie. Hotellet tilbyr 38 nye møte- og konferanserom samt 282 gjesterom, som i likhet med det eksisterende Tivoli Hotel vil dekke så vel den forretningsreisendes som familiens behov. Tivoli Hotels samlede kapasitet kommer dermed opp i 679 rom og møtefasiliteter, og hotellet kan romme 6000 gjester.

Med det nye hotellet realiseres den opprinnelige planen for det samlede kongress- og hotellområdet på Kalvebod Brygge, som i tillegg til Tivoli Hotel & Congress Center også omfatter 510 rom på lavprishotellet Wakeup Copenhagen. Etter utvidelsen vil kongresskomplekset totalt kunne tilby 1210 rom.

"Det er absolutt interessant å fortsette samarbeidet med Arp-Hansen Hotel Group, da de har en egen evne til å skape unike hoteller med sentral beliggenhet i København. I noen år har vi nå jobbet målrettet med å utvide våre forretningsområder innenfor verdikjeden turisme. Og et mer familievennlig Tivoli Hotel som samtidig ivaretar forretningssegmentet passer godt inn i forlengelsen av vår strategi om å gjøre Tivoli til en helårsforretning”, sier administrerende direktør Lars Liebst i Tivoli.

Lars Bernhard Jørgensen, direktør for Wonderful Copenhagen, støtter prosjektet.

"Det er viktig for vår internasjonale konkurranseevne at vi hele tiden fornyer oss. Til tross for den globale krisen har vi opplevd en betydelig økning i antall hotellgjester i København de senere årene, noe som delvis kan forklares med at vi i samme periode har fått mange nye hoteller og konferansefasiliteter som vi har markedsført og solgt internasjonalt. Det unike samarbeidet mellom Tivoli og Arp-Hansen og deres nye hotellprosjekt styrker turisme- og møtproduktet i den indre bykjernen og investeringen er helt i tråd med Wonderful Copenhagens vekststrategi for de kommende årene.

Fakta

I 2008 opprettet Tivoli og Arp-Hansen Hotel Group et strategisk samarbeid knyttet til Arp-Hansen Hotel Groups Tivoli Hotel. Det har ikke vært langt fra tanke til handling for Tivoli-hotellet. I 2010 kunne hotellet ønske de første gjestene velkommen, og senere samme år ble dørene til Københavns nye kongressenter – Tivoli Congress Center – åpnet. Nå legges nok et kapittel til det vellykkede samarbeidet.

Om Arp-Hansen Hotel Group

Arp-Hansen Hotel Group har drevet hotellvirksomhet siden 1961 og er i dag Københavns største hotellkjede med til sammen vel 2700 rom fordelt på hoteller med sentral beliggenhet i København. Arp-Hansen Hotel Group sysselsetter i dag ca. 700 medarbeidere.

Hotellene drives og markedsføres under navnet Arp-Hansen Hotel Group – gruppens kjente hoteller er Phoenix Copenhagen, 71 Nyhavn Hotel, Tivoli Hotel, Imperial Hotel, The Square, Copenhagen Island, Copenhagen Strand, Hotel Opera, Wakeup Copenhagen og Gentofte Hotel.

Om Tivoli

Siden Georg Carstensen i 1843 åpnet portene til Tivoli for første gang har hagen utviklet seg til en fornøyelsespark i verdensklasse med hotellvirksomhet, 27 kjørende attraksjoner, aktiviteter, boder, og restauranter samt begivenheter, show og konserter på høyt nivå. Tivoli er blant verdens eldste fornøyelsesparker, og har med sine tradisjoner og kontinuerlige fornyelser et meget godt tilbud til tre generasjoner. Parken har litt i underkant av fire millioner gjester hvert år.