Pin it

Michelin-stjerne til Restaurant Jordnær på Gentofte Hotel

20. februar 2018

Nyåpnede Restaurant Jordnær på Gentofte Hotel hylles med Michelin-stjerne for høyt gastronomisk nivå. 

Gratulerer til Restaurant Jordnær på Gentofte Hotel, som tross sin unge alder har mottatt sin første Michelin-stjerne for sine kulinariske evner. Den ettertraktede Michelin-stjernen tildeles restauranter som tilbyr gourmetmat på et spesielt høyt nivå, og Restaurant Jordnær har i 2018 fått æren av å være en av Danmarks kritikerroste Michelin-restauranter.

Bak den nye Michelin-perlen står restauratørparret Tina og Eric Vildgaard, som begge har en bakgrunn fra Fredensborg Store Kro samt gourmetrestauranten NOMA for Eric Vildgaards vedkommende.
Etter en grundig renovering av restauranten og kjøkkenet i Gentofte kunne paret i april 2017 slå dørene opp til et nyforvandlet Restaurant Jordnær ved Gentofte Hotel i naturskjønne omgivelser.

Tross restaurantens ydmyke innstilling med navnet ”Jordnær”, har ambisjonen vært klar fra starten: Helt fra åpningen er det blitt siktet mot et høyere gastronomisk luftlag.
Med fokus på bærekraft og gode råvarer leverer restauranten matopplevelser fra det nordiske kjøkkenet.
Hver dag håndplukkes de aller beste råvarene fra lekre grønne – og lokale – urter til fersk fisk fanget i Arresø, som forvandles til delikate retter i køkkenet.

Som gjest på Michelin-restauranten kan du velge mellom 3-, 5-, og 7-retters menyer såvel som a la carte. Restauranten og Gentofte Hotel ligger i hjertet av Gentofte tett på Gentofte Sø og bare 9 km fra Rådhusplassen, og du finner også gratis parkering på hotellet.

Om Michelin-stjernene
Michelin-stjernesystemet ble introdusert på 1930-tallet, og stjernene utdeles på bakgrunn av maten som serveres på landets restauranter. Stjernene utdeles av en gruppe utvalgte inspektører, som bedømmer maten ut fra fem ulike veiledende kriterier: Kvaliteten på råvarene, ”håndverket” – dvs. smaken og tilberedningen, ”personligheten”, verdi for pengene og kvalitet over tid.
Michelin-stjernen er et solid kvalitetsstempel, og en restaurant kan motta opptil tre stjerner.

Gratulerer så mye til Restaurant Jordnær – Danmarks nye Michelin-restaurant i 2018!

Les mer om Michelin-stjerneutdelingen her.