Pin it

ARP-HANSEN HOTEL GROUP

STYRKEN LIGGER I FORSKJELLIGHETEN

Unike hoteller med sjarm og stil i sentrum av København. Det har hotellkjeden Arp-Hansen Hotel Group stått for i over 50 år. Strategien er klar: Det handler om å dyrke det enkelte hotells spesielle kjennetegn. Med sine 12 hoteller og 3.700 rom er Arp-Hansen Hotel Group hovedstadens største leverandør av hotellrom. Faktisk er hvert femte hotellrom i København oppredd av Arp-Hansen Hotel Group. Men i motsetning til mye av det øvrige markedet har hotellkjeden ikke spunnet sin suksess rundt den vanlige oppskriften, hvor et ensartet uttrykk over hele verden sikrer hotellene synergieffekt. Arp-Hansen Hotel Group har tvert imot fulgt den motsatte tankegangen og bevisst unngått et strømlinjeformet konsept til fordel for forskjellighet. Hos Arp-Hansen dyrkes den enkelte hotellbygnings unike særpreg, miljøet rundt og den historiske bakgrunnen i innredningen og markedsføringen av hotellet.

Original overnatting

Etterspørselen etter originale hoteller blir stadig større blant moderne, individualistiske forbrukere, som ikke ønsker å bli satt i bås, men få lov til å dyrke sin individualitet gjennom valg av både reise- og overnattingsform. Arp-Hansens personlige hotelløsninger er med andre ord aktuelle som aldri før, og hotellkjedens allsidige utvalg av rom dekker de flestes behov og lommebok. Enten du måtte drømme om luksuriøs innkvartering i kongefamiliens gamle gjesterom i det indre København, ønsker å våkne til lyden av bølgeskvulp og knirkende fiskebåter i Nyhavn, har behov for et topp moderne hotellrom med alle fasiliteter og panoramautsikt til Københavns skyline – eller kanskje alltid har fantasert om å overnatte midt i H.C. Andersens eventyr.

En historie om å bevare og fornye

Arp-Hansen Hotel Group ble stiftet i 1960 av murmester Alf Arp-Hansen. Med kjøpet av Gentofte Kro startet han det som i dag er Københavns største hotellkjede. Etter en grundig renovering sto Gentofte Hotel i 1961 klar til å motta sine første gjester, og deretter gikk det slag i slag med å etablere seg som hotelleier flere steder i hovedstaden. Suhrs pakkhus i Nyhavn ble det neste store kjøpet, og da de tomme krydderlagrene fra 1804 var forvandlet til lekre hotellrom, åpnet 71 Nyhavn Hotel i 1971 som Københavns første pakkhushotell. Hotellet ble straks et kjærkomment innslag for både innen- og utenlandske turister. Noen år senere kastet den innovative murmesteren sine øyne på en historisk bygning fra 1869. Med beliggenhet bak Det Kgl. Teater lå navnet klart opp i dagen: Hotel Opera. De tre hotellene gjorde nå Arp-Hansen-navnet synonymt med hoteller med individuell innredning og en markant og attraktiv beliggenhet. I 1986 ekspanderte Arp-Hansen ytterligere – denne gang med hele to nye kjøp: Hotel Christian IV i Dronningens Tværgade og Grand Hotel på Vesterbrogade. Og mens Christian IV ble bortforpaktet i 2004, er Grand Hotel fra 1890 fortsatt i Arp-Hansens portefølje. I dag fremstår hotellet, etter at det nylig gjennomgikk en full renovering, som et av byens klassiske hoteller. Fem år senere – i 1991 – overtok Arp-Hansen det historiske Phoenix Copenhagen i Bredgade, som kan dateres tilbake til 1700-tallet. Hotellet har en fortid dels som landadelens foretrukne hotell, men også som kongelig gjesterom ved utenlandske fyrstebesøk. Det attraktive luksushotellet er blant annet kjent for sine mange kunstverk – ikke minst fra Arp-Hansens betydelige samling av dansk gullalderkunst.

Fra far til sønner

I 1998 døde Alf Arp-Hansen, som endte med å grunnlegge en av landets største og mest anerkjente hotellkjeder, og etterlot virksomheten til sine to sønner, Henning og Birger Arp-Hansen. To år etter grunnleggerens død innviet Arp-Hansen Hotel Group Hotel Copenhagen Strand i Havnegade, i et pakkhus fra 1869 hvor det hadde vært både papirfabrikk og eskeproduksjon. Tre år senere, i 2003, gikk drømmen om et hotell på byens viktigste plass, rådhusplassen, i oppfyllelse med åpningen av designhotellet The Square. Et hotell som er beregnet på gjester som ferdes hjemmevant i hjertet av København og som foretrekker å utforske byens allsidige tilbud av spisesteder frem for å innta alle måltider på hotellet, som derfor ikke tilbyr kveldsservering. Allerede året etter overtok kjeden Hotel Imperial ved Vesterport, som i dag er fullt renovert i moderne stil og har en hel etasje samt en rekke executive-rom inspirert av den spesielle retrostilen fra 1950-årene, som er blitt verdenskjent gjennom den populære TV-serien "Mad Men". I det hele tatt er design viktig på dette moderne hotellet, og de øvrige etasjene er innredet av flere yngre designtalenter.

Fantasien som trumfkort

Sommeren 2006 innledet Arp-Hansen Hotel Group en ny epoke med oppførelsen av sitt første nybygg – Copenhagen Island – som er tegnet av den anerkjente arkitekten Kim Utzon og bygget på en kunstig øy utenfor Københavns havnefront ved Kalvebod Brygge. Og i 2010 sto kronen på verket av nybygg ferdig, da Tivoli Hotel & Congress Center åpnet dørene for første gang. Temahotellet ved Københavns Havn, som også er signert Kim Utzons kyndige hånd, regnes i dag som Arp-Hansen Hotel Groups flaggskip og imponerer øyet med sitt arkitektonisk strenge, men samtidig vågale og kulørte uttrykk. I dagslys signaliserer de utvendige linjene hovedsakelig skandinavisk minimalisme, men når kveldsmørket faller på, lyses fasaden opp av et hav av kulørte lamper. Hotellet er moderne og spektakulært med luksuriøse fasiliteter, og innvendig er det fantasien som fungerer som trumfkort. Som navnet antyder er hotellet inspirert av en av verdens eldste fornøyelsesparker, nemlig Tivolis, eventyrlige univers.

Nytt prisvennlig konsept

Med et nytenkende og utrolig prisvennlig konsept satte Arp-Hansen i 2009 en helt ny standard for lavprishoteller. Hotellet Wakeup Copenhagen ble tegnet av Kim Utzon og plassert sentralt i København, på Kalvebod Brygge. Kombinasjonen av lekker design, gangavstand til Strøget, Tivoli og rådhusplassen og lave priser gjorde konseptet til en suksess. Sommeren 2014 åpnet Arp-Hansen Hotel Group dørene til et nytt Wakeup Copenhagen, denne gang i Borgergade – like ved Kongens Nytorv, Nyhavn og Strøget. Gjestene vil nok en gang bli ønsket velkommen til et hotell tegnet av Kim Utzon. Rommene er 12-15 m2 store, innredet med designmøbler, flatskjerm-TV og gratis trådløst Internett. Hotellet kan måle seg med mange av Københavns tre- og firestjerners hoteller, men prisen ligger på et tostjerners nivå.